Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća na Maksimirskoj cesti

Preminuo nakon što je neoprezno zagazio na cestu ispred tramvaja

Foto: Google Maps
1/2
18.12.2020.
u 12:47

Iz PU zagrebačke zamolili su sve vozače da posebnu pažnju u prometu obraćaju na starije osobe uz napomenu kako se takve nesreće događaju uglavnom tijekom dana na raskrižjima

Do prometne nesreće koja se jučer oko 16.50 sati dogodila na zagrebačkoj Maksimirskoj cesti, a u kojoj je preminuo 81-godišnjak nakon što je na njega naletio vozač (24) VW Golfa zagrebačkih registracija, došlo je tako da je pješak neoprezno ispred zaustavljenog tramvaja zakoračio na cestu kojom je taman prolazio automobil.

Objavila je to policija nakon provedenog očevida koji je potrajao preko tri sata, zbog čega je i tramvajski promet Maksimirskom bio zaustavljen od 16.55 pa do 20.10 sati.

Iz PU zagrebačke zamolili su sve vozače da posebnu pažnju u prometu obraćaju na starije osobe uz napomenu kako se takve nesreće događaju uglavnom tijekom dana na raskrižjima, osobito na onima bez prometnih znakova te na složenim cestovnim okruženjima kao što su nepodijeljene ceste, te kada su kolnici zakrčeni i vozila se kreću unazad.

- Prometne nesreće se najčešće događaju u slučajevima kada su starije osobe očekivale da se vozilo zaustavi ili promjeni smjer te kada je vozilo izašlo iza ugla ili drugog parkiranog vozila. Česte su i pogrešne procjene starijih osoba prilikom prelaske ceste, brzine kretanja vozila, smjera kretanja vozila te neočekivanog ponašanja vozača, a starije osobe imaju sporije reakcije i brzine odlučivanja koje se kao i sluh i vid s godinama samo pogoršavaju te su kao pješaci posebno ranjiva skupina u prometu, zbog čega su ozljede nastale u prometnim nesrećama u kojima sudjeluju vrlo teške i ozbiljne - napominju u zagrebačkoj policiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije