Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imao tumor na mozgu

Preminuo je Hrvat (59) kojemu je posljednja želja bila da se vrati kući iz Njemačke

Foto: BRK Oberallgäu, Philipp Hübler
08.06.2020.
u 13:17

On je tri godine radio u Njemačkoj za jednu poljsku građevinsku tvrtku, a onda je dobio tumor na mozgu te je završio u njemačkom hospiciju

Preminuo je Hrvat I. E. (59), rodom iz Ljubuškog, kojemu su pomogli da se vrati kući iz Njemačke.

On je tri godine radio u Njemačkoj za jednu poljsku građevinsku tvrtku, a onda je dobio tumor na mozgu. Završio je u njemačkom hospiciju gdje je svećeniku Matijasu Farkašu kazao kako mu je posljednja želja da se vrati kući. Zbog korone se to činilo nemogućim, no u pomoć je  priskočio šef hospicija Alexander Schwägerl koji je i voditelj Crvenog križa Oberallgäu. On je rekao kako vozila Crvenog križa smiju prelaziti granice, pišu 24 sata.

Vozači Crvenog križa Helmut Klaus i Philipp Hübler odvezli su teško bolesnog muškarca u Dubrovnik. Putovanje je bilo dugo 1200 km, a, srećom, sve je prošlo u redu. I. E. u Dubrovniku je kratko vidio sestru, a onda su ga prevezli u hospicij u Ljubuškom. Hrvatska katolička misija Kempten Allgäu, čiji je župnik fr. Matijas Farkaš posjećivao I. E. u bolnici, objavila je 3. lipnja kako je muškarac preminuo.

Komentara 4

TO
Toni12345
17:21 08.06.2020.

Počivao u miru

DU
Deleted user
15:12 08.06.2020.

Tako se voli domovina Bosna i Hercegovina. RIP

DA
dalmos721
10:22 09.06.2020.

Svugdje ima dobrih ljudi, gesta za svaku pohvalu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije