Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon teške bolesti

Preminuo istaknuti dužnosnik HDZ-a BiH

Dragan Vrankić
Foto: Stojan Lasić/PIXSELL
06.10.2019.
u 19:07

Vrankić je preminuo nedugo iza ponoći u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru u koju je primljen prije dva tjedna zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. On se više godina borio s karcinomom gušterače

Nakon duge i teške bolesti u Mostaru je u nedjelju preminuo istaknuti dužnosnik HDZ-a BiH Dragan Vrankić koji je obnašao dužnosti ministra financija te zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH, potvrdili su iz te stranke.

Vrankić je preminuo nedugo iza ponoći u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru u koju je primljen prije dva tjedna zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. On se više godina borio s karcinomom gušterače.

Rođen 23. siječnja 1955. u Trebižatu kod Čapljine, osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom mjestu. Stekao je zvanje diplomiranog ekonomista na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku.

Vrankić je obnašao dužnost premijera Hercegovačko-neretvanske županije, a kasnije je bio ministar financija i zamjenik predsjednika Vlade Federacije BiH, te ministar financija i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. U jednome mandatu je bio i zastupnik u Zastupničkom domu državnog Parlamenta BiH.

Sudjelovao je u uspostavi Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine koja je uvela sustav jedinstvenog PDV-a u BiH. U više navrata bio je član Predsjedništva HDZ-a BiH.

Od 2015. godine obnašao je dužnost glavnog revizora Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine. Bio je oženjen i otac troje djece.

Pokop je u ponedjeljak u 16 sati u mjestu Trebižatu kod Čapljine.

Ključne riječi

Komentara 10

ZB
Zoki-Bijela
19:38 06.10.2019.

PuM

DU
Deleted user
10:00 07.10.2019.

tipicni ljevicari, svoju zlocu neznaju prikriti pa i u trenutcima kad covik umre pokazuju svoje pravo lice, a za sebe misle da su najveci pravednici, pitam se sta radi administrator ili su i njemu ovakvi komentari u redu.

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
19:39 06.10.2019.

Kad se radi o hdz-ovcima te vijesti primim hladno bez emocija. Vjerujem da ce fra Bože ocitat im bukvicu na sahrani za sve zlo koje cine a zivot je kratak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije