Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAO JE 45 GODINA RADNOG STAŽA

Preminuo legendarni Ante Mrvica, dobri duh splitske trajektne luke

Ante Mrvica
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
07.02.2021.
u 16:21

Nagradom za životno djelo nagradila ga je 2019. Splitsko-dalmatinska županija, a 2018. dobio je nagradu komunikator godine, kojom ga je odlučio nagraditi stručni  žiriji 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Dugogodišnji koordinator Jadrolinijinoga splitskoga plovnog područja Ante Mrvica, koji je krajem 2017. godine otišao u mirovinu, umro je u nedjelju u 69. godini života, potvrdili su u Jadrolinijinoj agenciji u Splitu.

 Radio je 27 godina u splitskoj trajektnoj luci, a nakon odlaska u mirovinu Mrvica je živio na rodnom otoku Žirje kod Šibenika.
 Mrvica je zbog svoje susretljivosti u komuniciranju bio omiljen u javnosti i novinarskoj zajednici te je smatran "dobrim duhom" i "legendom" splitske Trajektne luke.   

Mrvica je tijekom angažmana kao koordinator  Jadrolinijinog splitskog plovnog područja bio dostupan novinarima po cijeli dan i nerijetko je novinarima i u kasnim noćnim satima bio pouzdan izvor informiranja o događanjima na Jadranskom moru te o prometnim gužvama na srednjem Jadranu tijekom turističkih sezona. 

 Nagradom za životno djelo nagradila ga je 2019. Splitsko-dalmatinska županija, a 2018. dobio je nagradu komunikator godine, kojom ga je odlučio nagraditi stručni  žiriji 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Mrvica je i poslije umirovljenja  povremeno dolazio u Split sa suprugom te je najradije boravio na mjestima gdje se okupljaju novinari na svojim novinarskim zadacima.  "Ne mogu je bez vas", govorio je Mrvica novinarima u tim prigodama.

Ključne riječi

Komentara 18

AE
Aedes2017
16:44 07.02.2021.

Naći ćeš Ante i gore svoju luku ! Mir božji s tobom.

RI
ribar110
16:35 07.02.2021.

To ti je tako u životu. Cijeli život radiš i onda tri godine mirovine. Počivao u miru dobri čovječe.

Avatar lasta mala
lasta mala
16:38 07.02.2021.

Ode i barba Ante.Mirno mu more tamo negdje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije