Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INDIJA

Preminula zapaljena žrtva silovanja

'crna...zgb...29.04.2005 ilustracija za silovanje snimio:boris scitar'
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
07.12.2019.
u 08:27

Prema posljednjim podacima Vlade, u Indiji je 2017. godine silovano 33 tisuće žena.

Indijka koju su pretukli i zapalili muškarci optuženi da su je silovali, preminula je zbog srčanog zastoja, objavio je u subotu glasnogovornik bolnice Safdarjang u New Delhiju.

23-godišnjakinja je napadnuta i zapaljena u četvrtak u okrugu Unnao u pokrajini Uttar Pradesh. Bila je na putu prema susjednom gradu i saslušanju u slučaju kojeg je prošle godine podnijela protiv dva muškarca, optužujući ih da su je silovali.

Prvo je primljena u lokalnu bolnicu, pa helikopterom prebačena u New Delhi. Zadobila je opekline na 70 posto tijela, a preminula je u noći na subotu zbog srčanog zastoja, otkrio je doktor Shalabh Kumar koji ju je liječio. 

Uhićena su petorica muškaraca koje je navela u svojoj izjavi policiji. Među njima su i imena dvojice optuženih za silovanje.

U izjavi je navela kako su je tukli i zapalili, prenosi televizija NDTV. 

Usprkos strožim zakonima i mjerama potaknutih grupnim silovanjem i smrću mlade žene na autobusu u indijskoj prijestolnici krajem 2012., velik broj takvih slučajeva i dalje se događa u Indiji

Tjedan dana prije slučaja u Unnaou, u blizini Hyderabada 27. studenoga je silovana i zapaljena 27-godišnjakinja. To je pokrenulo prosvjede diljem Indije. 

Policija je objavila kako su četvorica optuženih za taj slučaj ustrijeljeni u petak dok su pokušali pobjeći iz pritvora.

Prema posljednjim podacima vlade, u Indiji je 2017. silovano 33 tisuće žena

 

Ključne riječi

Komentara 3

OB
ObrenM
11:24 07.12.2019.

Kod nas bi bili oslobodjeni,radi osnovnog razloga,da zastoj srca nije u vezi sa silovanjem i paljenjem.Nek nam zivi nase humano pravosudje !

NO
nordic
11:29 07.12.2019.

pogan narod kao i 60% u nas. Ko da je djavo u ljude ušao. 😱

LA
lazovcina
16:04 07.12.2019.

Vucko je u Srbiji uveo dozivotnu kaznu, kaze nada EU smrtnu, a za monstrume bi valjala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije