Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksplozija mine

Preminula francuska novinarka ranjena u Mosulu

Mosul
Reuters/PIXSELL
24.06.2017.
u 14:19

Dvojica njezinih kolega Francuz Stephan Villeneuve i Iračanin Bahtijar Adad smrtno su stradali u eksploziji

Novinarka Veronique Robert, ranjena u ponedjeljak u eksploziji mine u Mosulu u Iraku gdje je radila reportažu za emisiju francuske televizije, preminula je od posljedica ranjavanja, objavila je u subotu France Televisions.

Nakon što je nekoliko puta operirana u Bagdadu, novinarka je u noći s četvrtka na petak premještena u vojnu bolnicu Percy blizu Pariza. Dvojica njezinih kolega Francuz Stephan Villeneuve i Iračanin Bahtijar Adad smrtno su stradali u toj eksploziji.

"S velikom tugom uprava za informiranje France Televisions saznala je za smrt novinarke Veronique Robert", objavila je televizijska kuća u priopćenju.

Robert (54) je radila reportažu u Iraku za emisiju "Posebni izvjestitelj". Zadnje reportaže ostvarila je za časopis Paris Match o Iraku.

Villeneuve i Adad poginuli su u eksploziji mine dok je francuski novinar Samuel Forey, koji je bio s njima, lakše ozlijeđen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije