Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENA PREMIJERA

Premijerova supruga samozatajna je liječnica i majka

sanja milanović
Goran Stanzl/PIXSELL
06.12.2011.
u 10:00

Sanja Musić-Milanović rijetko prati supruga na javnim događanjima, no ta 43-godišnja liječnica ubuduće će teško uspjeti sačuvati anonimnost

Na sreću, Sanja ima razumijevanja za moj posao i jasno joj je da ponekad radim dugo u noć. Ovim je riječima svojedobno Zoran Milanović opisao jednu od važnijih osobina svoje supruge, osobinu koja će iduće četiri godine biti presudna u njihovu, inače, čvrstom i stabilnom odnosu. S obzirom na to da svog supruga, novog hrvatskog premijera, veoma rijetko prati na javnim događanjima, donedavno su je rijetko prepoznavali na ulici, no 43-godišnja liječnica Sanja Musić-Milanović ubuduće će teško uspjeti sačuvati anonimnost.

Djetinjstvo je provela u Gračanima i Velikoj Gorici. Kako u svojoj knjizi “Zoran Milanović – politička biografija” navodi Robert Bajruši, obitelj Musić hercegovačkog je podrijetla i prilično patrijarhalno orijentirana. Premda ne vole otkrivati svoja politička opredjeljenja, nisu kao Milanovićevi bili skloni partizanskom pokretu, no to sasvim sigurno nije bila prepreka vezi Sanje i Zorana. A ona je započela u novogodišnjoj noći, na dočeku 1991. godine. Ljubav između studentice medicine i mladog pravnika dogodila se na prvi pogled, a tjedan dana poslije postali su par. Na prvo zajedničko ljetovanje otišli su novcem koji je njezin suprug zaradio prodajući usisavače po kućama, a Sanja tvrdi da je to radio s istom strašću s kojom se bavi politikom.

Karakterno, vrlo su slični: oboje su ambiciozni, vole sport, zdrav život. 

– Sanja i ja veoma smo slični. Vrlo smo tvrdoglavi i odani iako je ona u nastupu plaha, a ja arogantan. No, osobe smo od riječi i na nas se može osloniti, a kad nešto odlučimo, onda to provedemo do kraja – rekao je magazinu Gloria svojedobno Zoran Milanović.

Sanja Milanović nije članica stranke svojeg supruga i život ne provodi u njegovoj sjeni, već gradi uspješnu karijeru doktorice znanosti. Epidemiologinja je u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, a posljednjih nekoliko mjeseci predaje na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Pritom uspijeva izraziti i različite oblike kreativnosti, pa nerijetko sama kreira svoju odjeću: svojedobno su Milanovići osvojili prvu nagradu na maskenbalu za kostime mačke i mačka koje je Sanja sama izradila. Raspoloženje joj može podići glazba grupe Texas, omiljeni joj je film "Veliko plavetnilo", a obožava japanske pisce. Majka dvojice sinova, Ante Jakova i Marka, obitelj vodi čvrstom rukom i pritom se ne mora brinuti o vikendici, brodu, umjetninama ili dionicama – jer ih nemaju.

Komentara 167

DU
Deleted user
11:15 06.12.2011.

Napokon smo se rijesili vozaca autobusa, geometara, i inih u vrhu vlasti. D dej after jestedej! AHAHAHAHA Bas nas je predstavljala po svijetu.

DC
DC
12:47 06.12.2011.

Gospoda Sanja Musić-Milanović bi trebala pitati svog supruga zbog cega onda on zeli postati predsjednikom Vlade u drzavi koja je, po njoj, puna neradnika.

UT
utatica
20:43 06.12.2011.

od kad je to milanović premijer? bemti ti tulave novinare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije