Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Premijerov porez na ekstraprofit je kupovanje budućih izbora na tuđi račun

21.11.2022. u 08:51

Jedna od postavki koja definira zemlju privlačnu investitorima jest, među ostalim, stabilnost poreznog sustava, a to znači predvidljivost, i to dugoročnu. Novi se porezi ne mogu donositi preko noći

Komentara 13

Avatar Le-Freak
Le-Freak
14:42 21.11.2022.

Kao poduzetnik podrzajem porez na krizni ekstraprofit. Ako vec imamo krizu onda i oni koji na njoj zaradjuju moraju pridonjeti malo svojim dodatnim profitom.

DU
Deleted user
10:35 21.11.2022.

Pa ne znam baš da bi to bilo u sklopu narušene porezne politike - više je to žanr "kanta hladne vode" da se smire podivljale cijene u nekim segmentima gospodarstva, drugim riječima obuzdavanje pohlepe polu-monopolista. Što im drugo preostalo kad su preko noći "šišnule" cijene niza maloprodajnih artikala preko svake mjere - jer jest porasli su ulazni troškovi gospodarstvenicima, ali opet ne u tolikoj mjeri da bi to opravdalo 2x veće cijene. Ovo je očajna situacija - koja traži i očajničke mjere, jest da HR nije prava država stradalnik ukraj.-ruskog sukoba, ali se reflektira jako i na njeno gospodarstvo. Zaključno, ne vidim tu ništa drugo nego država pokazala "očnjake" pohlepi pojedinih tvrtki, a njoj kraja nema.

Avatar horuk
horuk
14:32 21.11.2022.

Tko u ovo teško vrijeme zaradi zbog krize neki ekstraprofit (kao trgovci plinom naprimjer) taj slobodno može biti malo jače oporezivan. Stvarno ne znam zbog čega bi to trebalo biti loše. Naprotiv, to je socijalno i pravedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije