Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
emotivno obraćanje

Theresa May kroz suze objavila datum odlaska s vlasti!

Theresa May
Foto: Reuters
1/3
Autori: Hina, Petar Brković
24.05.2019.
u 11:25

Kao mogući nasljednik spominje se poznati euroskeptik Boris Johnson koji je žestoko kritizirao sadašnju torijevsku vlast zbog neispunjavanja obaveza britanskom narodu

Iako Downing Street 10 to nije htio potvrditi, glasine su postale istina. Premijerka Velike Britanije Theresa May podnijela je ostavku nakon velikog pritiska javnosti, ali i članova njezine stranke koji nisu bili zadovoljni njezinim najnovijim planom oko izlaska iz Europske unije.

U izjavi prepunoj emocija premijerka Theresa May najavila je da će se 7. lipnja povući s najužarenije političke stolice u Europi.

Foto: Reuters

– Sada mi je jasno da je u najboljem interesu države da ima novoga premijera koji će predvoditi napore oko Brexita. Stoga danas najavljujem svoju ostavku kao čelnica Konzervativne stranke u petak, 7. lipnja – poručila je May dodajući da joj je bila iznimna čast služiti zemlji koju voli te je u suzama napustila govornicu u Downing Streetu.

Kao mogući nasljednik najizgledniji je bivši ministar vanjskih poslova i bivši gradonačelnik Boris Johnson koji je poznat po svojim euroskeptičnim stavovima. 

Sučeljavanje: Miro Bulj, Predrag Matić, Ruža Tomašić i Jozo Radoš

Komentara 20

Avatar antimaterija
antimaterija
13:02 24.05.2019.

Ma da Britanci trebaju što prije iz te tamnice zvane EU, što će im 50.000 radnih mjesta u Airbusu i kooperantskim firmama, bolje je da Airbus proizvodnju krila prenese u Francusku, što će im 1000.000 radnih mjesta u financijskom sektoru, par milijuna radnih mejesta u IT sektoru, par milijuna radnih mjesta u internet prodaji itd, bolje je da se vrate u vrijeme prije Jamesa Watta i da fino i pošteno obrađuju zemlju. Hrvatskoj pak uopće ne treba Pelješki most a niti izvoz, dovoljan nam je turizam iz 70-ih a cijela ostala privreda nam uopće ne treba, EU ovisi o nama a ne mi o EU, mi ćemo im nametati naše carine.

Avatar Urbani
Urbani
15:34 24.05.2019.

Brexit je najbolje sto se dogodilo EU , Britanija je bila ono najnegativnije. Htjeli su super naciju kojom bi vladala Kraljica, plan propao zahvaljujuci Merkel. Europa nezavisnih drzava je u osnivanju, narod ne smije vjerovati euro skepticima i anarhistima poputt Pernara koji bi nas u stare propale saveze, protiv Pernara i takvih izjasnio se i Orban nekoliko puta!

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:45 24.05.2019.

Mey se trudila i sigurno nije kriva, Britanci ne zele iz EU i to je problem, Prevareni!! Tako je to kad populisti ovladaju drzavom, Britanija je izgubila stotine milijardi do sada a gubit ce i dalje. Britanci spremaju novi zakon o referendumu , o tom se kod nas suti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije