Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerka RS-a:

'Hrvatskoj smetaju ruski vlasnici Rafinerije'

Rafinerija Bosanski Brod
Ivica Galović/PIXSELL
15.01.2016.
u 14:51

Vlasnik Rafinerije je ruska kompanija "Njeftagazinkor".

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da hrvatskom zastupniku u Europskom parlamentu Toninu Piculi više smeta tko je vlasnik Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, nego što ona proizvodi. Reagirajući na Piculin upit Europskoj komisiji hoće li poduzeti pravne mjere zbog onečišćenja zraka koje uzrokuje Rafinerija u neposrednoj blizini granice s Hrvatskom, ona je navela da se u tom pogonu provode sve predviđene procedure u skladu s ekološkim standardima, koji su i ispunjeni. 

- Resorno entitetsko ministarstvo vodi računa o ekološkoj situaciji na tom prostoru. Ako se i pojave određeni problemi, oni su samo privremenog karaktera – kazala je Cvijanović medijima u BiH. Slavonski Brod je po razini kvalitete zraka i prisutnosti lebdećih čestica i sumporovodika najzagađeniji grad u Hrvatskoj. 

BiH još nema jedinstven sustav mjerenja kvalitete zraka. Rafinerija u Bosanskom Brodu ima ekološku dozvolu entitetskog ministarstva ekologije iz Banje Luke, a mjerne postaje postavljene na ulazu u Rafineriju ne pokazuju iste razine onečišćenja kao one u Slavonskom Brodu. Vlasnik Rafinerije je ruska kompanija "Njeftagazinkor". 

>>Slavonski Brod: Usuglasili zaključke oko zagađenja zraka

Komentara 4

GR
gripen
14:59 15.01.2016.

Jebala mater četničku.

ZG
zg223
15:21 15.01.2016.

treba ju jednostavno zapaliti...a to nije tesko

DU
Deleted user
17:29 15.01.2016.

ma u pravu je, da je americki (ili izraelski) vlasnik nebi se usudio i nebi mu palo na pamet zucnuti da je sto puta gore zagadjenje. picula je olicenje svog jada bijede I mizerije malog jadnog I beznacajnog naroda I drzavice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije