Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJNO PROPISALI

Norveška detaljno propisala upute za provođenje zimskih praznika: Pogledajte ih

Koronavirus u Norveškoj
Foto: REUTERS
1/2
02.12.2020.
u 14:58

Kućanstvo, ovisno o veličini,  smije primiti do 10 gostiju, u dvjema odvojenim prigodama. Oni koji nisu iz istog kućanstva moraju biti na razmaku od metra.

Norvežani smiju pozvati do 10 gostiju u svoje domove u dvije odvojene prigode između Božića i Nove godine, rekla je premijerka Erna Solberg u srijedu. Europske države bore se s tim koje će upute dati svojim građanima o tome kako slaviti skorašnje blagdane dok se trude suzbiti koronavirus.

"Ne želimo početi novu godinu s porastom broja zaraženih i novim ograničenjima u siječnju", rekla je Solberg na konferenciji za novinare.

Kućanstvo, ovisno o veličini,  smije primiti do 10 gostiju, u dvjema odvojenim prigodama. Oni koji nisu iz istog kućanstva moraju biti na razmaku od metra.

"Pravila razmaka moraju se poštivati za vrijeme cijele proslave. Od trenutka kad poslužite kuhano vino, dok ne sjednete za stol. Kad se otvaraju darovi. I kad se posluži kava i božićni kolač", rekla je Solberg.

Za ostale dane, sadašnja pravila do 5 gostiju ostaju do Nove godine, dodala je ali je pozvala Norvežane i da ograniče društvene kontakte. U crkvama se može okupiti do 50 ljudi. Do utorka je u Norveškoj 14-dnevni kumulativni broj zaraženih covidom-19 na 100.000 bio 128,8, četvrti najniži u Europi iza Islanda, Irske i Finske, prema Europskom centru za prevenciju i kontrolu bolesti.

Tijekom posljednja dva tjedna, tjedni broj zaraženih smanjio se diljem zemlje, nakon što se povećavao dva tjedna ranije. Najveći izvor zabrinutosti vlasti su Oslo i okolica, gdje je najviše slučajeva covida-19.

Oslo je 6. studenog zatvorio kazališta, kina, teretane i bazene, a barovi i restorani više nisu mogli posluživati ​​alkohol, zbog čega su se mnogi potpuno zatvorili. Nacionalna ograničenja uključuju ograničavanje javnih skupova na 20 ljudi i karantenu za sve koji dolaze iz inozemstva na deset dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije