Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jacinda Ardern

Premijerka Novog Zelanda: Idioti krše pravila karantene

Jacinda Ardern
Foto: Reuters
05.04.2020.
u 12:53

Premijerka je navela primjer 38-godišnjaka iz Christchurcha koji se snimio kako namjerno kašlje i kiše na ljude u supermarketu

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern pohvalila je u nedjelju one koji se pridržavaju strogih pravila karantene u zemlji, ali je vrlo otvoreno neke koji ih krše nazvala "idiotima".

- I dok je pridržavanje pravila generalno bilo snažno, postoje neki koje bih velikodušno nazvala idiotima – rekla je premijerka koja je navela primjer 38-godišnjaka iz Christchurcha koji se snimio kako namjerno kašlje i kiše na ljude u supermarketu.

Novi Zeland je prešao brojku od tisuću zaraženih (1.039), a umrla je dosad jedna osoba. Zemlja se trenutačno nalazi u karanteni koja je uvedena 25. ožujka i zasad je planirana da traje četiri tjedna. Ranije smjernice vlade, piše britanski Guardian, bile su previše općenite te se mnogi građani nisu držali onoga što je vlada rekla. Ardern je ranije rekla da građani moraju "koristiti zdravi razum" i smanjiti svoje druženje s drugim ljudima, ali mnogi su to interpretirali na svoj način.

Zato su vlasti izdale nova pravila ponašanja koja većinom dozvoljavaju druženje samo unutar obitelji: izvan toga dozvoljeno je druženje samo kada postoji zajednička skrb za dijete u dva kućanstva te kada najmanje jedan od partnera u vezi živi sam.

Premijerka je dodala da su procjene pokazale da bi do ovog trenutka, da vlada nije uvela mjere društvenog distanciranja, Novi Zeland bilježio četiri tisuće zaraženih, dakle četiri puta više nego koliko ih zaista jest.

FOTOGALERIJA A pogledajte situaciju u Švedskoj

Jacinda Ardern
1/14
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije