Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Premijerka Kosor: Već u siječnju želim imati rezultate!

kosor
Goran Stanzl/Pixsell
30.12.2010.
u 15:22

Najveća je kazna onima koji su se upravo zbog imovine upustili u krađu i lopovluk kad im se ona oduzme, odnosno kada ostanu bez nje

Odbrojavanje novim članovima Vlade, odnosno ojačanom gospodarskom timu, počelo je, a prve rezultate premijerka Jadranka Kosor prije svega u pokretanju investicija očekuje već u siječnju.

Odbrojavanje počelo

Poručila je to predsjednica Vlade s današnje prve sjednice u novom, osvježenu sastavu, ali i posljednje u ovoj godini koju je iskoristila da u “krokiju”, koji je trajao 24 minute, pobroji sva dostignuća svoje vlade. Zadovoljna je tako premijerka Kosor što su depolitizirani nadzorni odbori javnih poduzeća, što se objedinjenom javnom nabavom uspjelo uštedjeti 70 milijuna kuna, što je smanjena državna potrošnja, uspješno provedena državna matura, što su licitari uvršteni na popis nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a, što je ukinut krizni porez...

Osobito je dojmljivo bilo premijerkino zadovoljstvo prihvaćanjem zakona o oduzimanju imovine jer, kako je rekla, najveća je kazna onima koji su se upravo zbog imovine upustili u krađu i lopovluk kada im se ona oduzme, odnosno kada ostanu bez nje. Nedvojbeno je da je premijerka tom izjavom “obuhvatila” i bivšeg premijera Ivu Sanadera čije su umjetnine “deložirane” iz vile, a on je iza rešetaka u salzburškom pritvoru.

Premijerka se nije propustila pohvaliti i time da je Vlada ove godine održala 66 sjednica te obradila 1541 točku dnevnog reda te da je u Sabor poslala 1976 različitih akata i zakona, ali i požaliti da se Vlada namučila dok je ukinula različita neporezna davanja. Premijerki je sad već tradicionalno HEP as iz rukava koji ističe kao primjer tvrtke koja je otplatila sve dugove i ostvarila dobit od 1,5 milijarda kuna.

Iako su joj neki mediji ovih dana zamjerili kako smijenjenim ministrima nije ni zahvalila na suradnji, premijerka je to učinila jučer istodobno kad je novim članovima Vlade zaželjela uspjeh. Jedino je novi ministar kulture Jasen Mesić na otvorenom dijelu sjednice Vlade u pravom smislu debitirao jer je na dnevnom redu bila točka koju je on obrazlagao, a M. Dalić, D. Božinović, B. Bačić i D. Milošević nisu imali prilike za to.

Čobanković s desne strane

Novinari su pak zapazili kako je položaj bivšeg potpredsjednika Vlade Ivana Šukera, koji je sjedio s desne strane premijerki, zauzeo ministar Petar Čobanković koji je promoviran u potpredsjednika Vlade za gospodarstvo. Nitko od ministara, ni novih ni starih, nije odveć želio komentirati promjene u Vladi. Najčešći su bili komentari da im je dan na novoj funkciji počeo radno ili su pak s mobitelom na uhu projurili pokraj novinara kako ih se ne bi moglo ništa upitati.

Komentara 355

PI
piccolo
17:29 30.12.2010.

A vama mjmunima ADZ-ovim je najbolji penicilin Čačić. JOOOJ kad ima ga on metne skaču orangutani po plafonu bog te *ebo

OB
-obrisani-
17:52 30.12.2010.

SKUPILI SE SVI SDPEOVCI NA OVOM CLANKU. . . . . . .KAMOCEMO PATULJCICA SVANTEVID MALI-MURAT. . . . . .. . . . SVI ZAPOSLENI U HOLDINGU A PO INTERNETU BRANE PARTIJU . . . .. . . . . . . . . . . . . ZIVO SDP-SKH . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

OB
-obrisani-
18:05 30.12.2010.

NABROJTE MI IJEDNOG POLITICARA IZ HRVTSKE KOJI NEM A--AFERU---DUGACKE PRSTE???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije