Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
regionalni summit

Premijeri Srbije i Kosova Vučić i Mustafa doputovali u Sarajevo na regionalni summit

15.03.2017.
u 18:02

Predsjednici vlada Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Isa Mustafa u srijedu su odvojeno doputovali u Sarajevo kako bi sudjelovali na summitu premijera šest država zapadnog Balkana

Kosovski premijer u glavni grad BiH doputovao je bez posebnog publiciteta dok je Vučićev dolazak privukao veliku pozornost medija a pratile su ga opsežne mjere osiguranja zbog ranijih nagađanja kako bi se u Sarajevu mogli dogoditi izgredi nalik na one u Srebrenici 2015. kada je nezadovoljna masa nasrnula na predsjednika vlade Srbije i njegovu pratnju.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u srijedu je ponovo ustvrdio kako su poduzete sve potrebne mjere kako bi sarajevski sastanak premijera protekao bez poteškoća.

"Nikakvim formalnim i neformalnim grupama nećemo dopustiti ugrožavanje summita", kazao je Meketić dodajući kako je, među ostalim, cijelo područje povezano sa summitom "pokriveno" policijskim snajperskim timovima.

Vučić je u Sarajevo stigao zrakoplovom izravno iz Berlina gdje je dan ranije razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel a tijekom večeri će neformalno razgovarati s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

U četvrtak u Sarajevo trebaju stići i predsjednici vlada Crne Gore Duško Marković, Albanije Edi Rama i obnašatelj dužnosti premijera Makedonije Emil Dimitriev.

Njima će se na summitu pridružiti i europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn te ministar vanjskih poslova Italije Angelino Alfano.

Sarajevski skup dio je priprema za sastanak Berlinskog procesa najavljenog za srpanj u Trstu a cilj mu je dogovor o infrastrukturnim projektima koji bi povezali države jugoistoka Europe i tako dodatno potaknuli njihovu suradnju.

>>Vučić položio vijenac i poklonio se žrtvama u Srebrenici

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar mason
mason
18:31 15.03.2017.

Dvije drzave dva premijera to je normalno.Svatko prestavlja svoju drzavu.

RI
rimac444
20:42 15.03.2017.

A zašto nije pozvan premijer Republike Vojvodine ?

Avatar intimus500
intimus500
22:36 15.03.2017.

lepo lepo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije