Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diplomatska nota

Premijer R. Srpske kroz Hrvatsku s uključenim rotacijskim svjetlima

'dzombic'
''
29.11.2011.
u 18:59

Policajac je na graničnom prijelazu upozorio premijera Džombića da se pratnja u Hrvatskoj ne smije voziti s uključenim rotacijskim svjetlima

Nakon što je premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić uhvaćen kako kroz Hrvatsku putuje s pratnjom pod rotacijskim svjetlima, hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova poslalo je diplomatsku notu veleposlanstvu BiH kako se takav incident ne bi ponovio.

Policajac je na graničnom prijelazu Bajakovo 22. listopada upozorio premijera Džombića, koji je preko Hrvatske putovao u Srbiju, da se pratnja u Hrvatskoj ne smije voziti s uključenim rotacijskim svjetlima, a MUP je nakon tri tjedna o tome obavijestio MVP. Prema informacijama, pratnja je cijelim putem kroz Slavoniju putovala pod tzv. rotirkama, a tako su i stigli na sam granični prijelaz.

U redovnoj noti Ministarstva vanjskih poslova, poslanoj veleposlanstvu 17. listopada, prenesena je obavijest MUP-a da su se na Džombićevu proputovanju nepropisno koristile "rotirke", objašnjava se kako se rotacijskom i svjetlosnom signalizacijom za obilježavanje štićenih kolona i vozila s posebnom namjenom imaju pravo koristiti isključivo hrvatske nadležne službe te su zamolili veleposlanstvo da o tome izvijesti nadležna tijela u susjednoj državi, kažu u MVP-u.

Komentara 143

Avatar Tomcek 88
Tomcek 88
10:32 30.11.2011.

fakat je ovo ovdje zabavno,zar ne ?

OB
-obrisani-
22:45 29.11.2011.

imam novi slogan za hdz: \"pošteni i jako pametni\"-hdz

DO
doktorica
09:18 30.11.2011.

ovo je VL a ne Kurir.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije