Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banski dvori

Premijer primio drugu grupu branitelja, na sastanku i Karamarko te Petrov

Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
09.03.2016.
u 15:13

Premijer Orešković branitelje prima kako bi doznao prijedloge za ministra branitelja

Nakon što se proteklog petka našao s dvadesetak predstavnika braniteljskih udruga, premijer Tihomir Orešković danas je u Banskim dvorima primio drugu grupu predstavnika braniteljskih i stradalničkih udruga, kako bi doznao prijedloge za ministra branitelja. Sastanak je počeo nešto prije 15 sati, a nazočni su i potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov.

Branitelje predstavljaju Tihomir Trešćec u ime branitelja liječenih od PTSP-a, Ivan Rašić iz udruge Zavjet, Tomo Medved iz 1. gardijske brigade Tigrovi, Božo Zadro, predsjednik udruge veterana 4. gardijske brigade, Robert Puja iz 4. gardijske brigade, veterane Vojne policije predstavlja Željko Jakobčić, a tu je i Hamdija Malić iz udruge branitelja Bošnjaka.

Sastanku nazoče i predstavnici stradalničkih udruga: djecu poginulih branitelja predstavlja Boris Herman, a zagrebačke udovice Rozalija Bartolić. Stigli su i Vlado Marić, Rozarijo Rozga, Roberto Kramarić, a premijer se prilikom rukovanja posebno zaustavio pozdravljajući dr. Vesnu Bosanac, liječnicu heroinu iz vukovarske bolnice tijekom Domovinskog rata.

Premda su izjave za medije najavljene nakon sastanka, pretpostavlja se da će većina, kao i tijekom prvog sastanka, dati potporu Milijanu Brkiću, no sastanak možda iznjedri i neka nova imena. Podsjetimo, zagrebačke udovice jutros su za svog kandidata istakle Stjepana Šterca.

>> Udruga udovica hrvatskih branitelja kandidirala Stjepana Šterca za ministra branitelja

Komentara 17

TO
torcidaš
15:45 09.03.2016.

Skupa do konacne slobode, kako kaze general Lošo Hrvatska je jos okupirana. Do pobjede Nadam se ovaj komentar mi nece obrisati kao onaj o Pupavcu koji je bio na prvom mjestu i imao 50 pluseva. O Pupovecu moraju pisati bajkeke ili vas odmah brisu. Drugovi radite protiv svojih čitatelja i izravno utječete na javno mnijenje. Ono sto se ne sviđa vama, vašim gazdama brisete. Sramota ste ovo je slobodna Hrvatska. Ne vriđam nikoga i ne prijetim samo iznosim svoje mišljenje.

Avatar imadunic
imadunic
15:56 09.03.2016.

za sada jedini sa kojim nema kompromisa o temeljnim braniteljskim problemima_Milijan Brkić

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
18:30 09.03.2016.

Ovo je jedna od rubrika koju bi slučajni državljani RH trebali preskočit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije