Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković u Karlovcu

Premijer pohvalio karlovačke projekte vrijedne čak 200 milijuna kuna

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
31.03.2021.
u 17:16

Uredit će se kino Edison, dovršiti i opremiti Poduzetnički centar Nikola Tesla, obnoviti vrelovod Gradske toplane

Čak 200 milijuna kuna vrijedna su četiri projekta koja će, kroz ITU mehanizam, biti realizirana u Karlovcu, a potpisane ugovore o odobrenim srerdstvima, u Karlovcu su danas uručeni gradonačelniku Damiru Mandiću, v.d. županici Martini Furdek Hajdin i Hrvoju Klobučaru, direktoru Gradske toplane Karlovac. Uručila im ih je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, te pohvalila lokalnu samoupravu u privlačenju EU sredstava za projekte.

– Od 200 milijuna kuna, čak 155 milijuna je sufinancirano iz EU. Mi smo vam partner i u privlačenju sredstava za projekte ITU mehanizma u razdoblju od 2021. do 2027. godine – dodala je ministrica N. Tramišak.

Na potpisivanju ugovora je bio i premijer Andrej Plenković koji je pohvalio novi izgled karlovačkog Veleučilišta, te projekte za koje je Karlovac sada dobio novac.

– Obnova kina Edison, njegova revitalizacija u novi objekt turističke i kulturne ponude, zatim završetak gradnje, uređenje i opremanje Poduzetničkog centra Nikola Tesla pored Gimnazije koju je Tesla pohađao, veliki su i značajni projekti. Kao što je to i sanacija vrelovoda Gradske toplane koja je sama vrijedna čak 105 milijuna kuna. Riječ je o projektima koji će utjecati na bolju kvalitetu života Karlovčana, a i dokazuju da ova Vlada vodi brigu o ravnomjernom regionalnom razvoju – kazao je premijer Plenković.

Gradonačelnik Mandić kazao je da Grad Karlovac, pored ovih projekata vrijednih 20 milijuna eura, već provodi projekte vrijedne čak 30 milijuna eura, dok je županica M.Furdek Hajdin kazala da će ova sredstva biti dovoljna za završetak i opremanje centra Nikola Tesla.

Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije