Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIO NA SASTANKU S DIVJAK

Premijer Plenković će se testirati na koronavirus

Zagreb: Šesta sjednica Nacionalnog vijeća za uvođenje eura
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
14.07.2020.
u 15:25

"Kao i u svim pitanjima dosad oko postupanja glede širenja koronavirusa, mjerodavno će nam biti mišljenje epidemiologa i HZJZ-a. Vjerujemo struci i nemamo razloga dovoditi u sumnju njihovu procjenu", priopćio je glasnogovornik Vlade

Glasnogovornik Vlade Marko Milić u utorak je potvrdio da će se premijer Andrej Plenković testirati na prisutnost koronavirusa jer je jučer bio na sastanku s ministricom Blaženkom Divjak kojoj je danas određena mjera samoizolacije.

"Kao i u svim pitanjima dosad oko postupanja glede širenja koronavirusa, mjerodavno će nam biti mišljenje epidemiologa i HZJZ-a. Vjerujemo struci i nemamo razloga dovoditi u sumnju njihovu procjenu", priopćio je Milić.

Predsjednik Vlade jučer je predsjedao šestom sjednicom Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Na tom sastanku sudjelovala je i ministrica Blaženka Divjak, koja je danas u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i testiranju na koronavirus, naveo je.

Nevezano od ishoda njezinog testiranja, predsjednik Vlade ni ostali članovi Vlade na sastanku prema mišljenju epidemiologa i HZJZ-a nisu dužni ići u samoizolaciju, jer su tijekom cijelog sastanka nosili zaštitne maske, što su,  ističe Milić, zabilježili i svi prisutni fotoreporteri te snimatelji.

>> VIDEO Alemka Markotić objasnila koliko se često maske trebaju mijenjati

"To je još jedan primjer zašto je važno nositi masku i na taj način štititi druge od eventualne mogućnosti širenja zaraze. Predsjednik Vlade će unatoč tome, a s obzirom na odgovornu dužnost koju obnaša, obaviti testiranje na prisutnost koronavirusa", stoji u priopćenju. 

Svi dužnosnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i ministrica Divjak u utorak su od epidemiologa dobili uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na korona virus, jer je državna tajnica iz Ministarstva pozitivna na koronavirus.

Komentara 14

Avatar Dipsy
Dipsy
16:07 14.07.2020.

Samo cekamo ocitovanje specijalista Ostojica koji je samovoljno otisao u samoizolaciju i samovoljno iz nje izasao nakon pet dana. On ce sigurno imati neku pametnu

IP
iphone8
16:06 14.07.2020.

Evo opet se javljaju strucnjaci iz oporbe koji u slobodno vrijeme glume epidemiologe, te tvrde sta je za premijera najbolje. Sakrijte se populisti, vas nitko nista nije pitao!

ZV
Zvjerko1
16:01 14.07.2020.

Zašto se Plenki mora ponovo testirati ako Capak kaže da ne mora u izolaciju jer je nosio masku i nije bio u direktnom kintsktu s Divjakicom pa nema šanse da se zarazio? Čemu onda ponovno testiranje? Zar do sada nije bio stav da se testiraju samo oni koji bi mogli buti zaraženi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije