Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBAVJEŠTAJNI POSLOVI

Premijer o optužbama iz BiH: 'To su besmislice i ne kreativna manipulacija'

Andrej Plenković na 29. obljetnici HDZ-a Međimurske županije
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
14.03.2019.
u 12:46

Nakon optužbi od strane ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića premijer Plenković je na stručnom skupu u Neumu rekao je da su Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina partneri koju surađuju u borbi protiv terorizma.

Premijer Andrej Plenković rekao je na press konferenciji u Neumu da je čuo za optužbe koje je izrekao ministar sigurnost BiH Dragan Mektić o tome da hrvatski obavještajci naoružavaju islamske skupine u BiH kako bi opravdali vlastite tvrdnje o Bosni i Hercegovini kao nesigurnom području koje pruža utočište teroristima.

- Čuo sam da i smatram da je to vrlo ne kreativna manipulacija - rekao je na upit novinara o optužbama.

Rekao je da SOA već dala priopćenje i da su poslali upit sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini te očekuju očitovanje.

- Hrvatska se bori protiv terorizma i Bosnu Hercegovinu gledamo kao partnera u borbi protiv terorizma - dodao je i rekao da su optužbe besmislice koje potpuno odbacuje.

Novinari ispred Banskih dvora pročitali svih osam zahtjeva koje su uputili Vladi

Ključne riječi

Komentara 17

VB
vbn1
13:41 14.03.2019.

Ovo je podsjetnik svima onima koji se protive radu Ureda za Hrvate u BIH zašto financijski pomaže Hrvate koliko je nužno nastaviti s brigom za Hrvate u BIH što je i naša ustavna kategorija

SA
samojakonemapredaje
13:40 14.03.2019.

Na ovakvim primjerima se vidit tko istinski brani hrvatske nacionalne interese, a tko s druge strane zagovara bošnjački unitarizam i protivi se trećem, hrvatskom entitetu u BIH.

MO
mocca3
13:10 14.03.2019.

kakve smicalice prenose mediji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije