Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Plenković o štrajku u školama: Sutra ćemo odlučiti koje korake dalje poduzeti

Vlada - sjednica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
28.11.2019.
u 18:10

Cilj Vlade je da se normalna nastava omogući što prije, kazao je u početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković

U Banskim dvorima održava se 194. sjednica Vlade.

Na dnevnom redu su, između ostaloga, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima te Nacrt prijedloga zakona o neprocijenjenom građevinskom zemljištu.

Premijer Andrej Plenković je na sjednicu stigao iz Osijeka gdje se susreo s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

– Danas smo bili u Osijeku, ja sa suradnicima. Bio je u posjetu mađarski premijer Orban, otvorili smo Učenički dom, vrlo brzo napravljen, vrlo lijep i kvalitetan učenički dom koji pokazuje da hrvatska Vlada brine o manjinama koje žive u Hrvatskoj. U Mađarskoj postoje takvi domovi i za Hrvate – kazao je u početku sjednice premijer Plenković.

O štrajku o školama nije htio puno govoriti budući da je, kako je rekao, dao opsežnu izjavu u Osijeku.  

– Što se tiče štrajka, jedino što je formalno bitno je da sukladno dogovoru s predstavnicima sindikata u obrazovanju očekujemo njihovo očitovanje o rezultatima štrajka, ta informacija će biti dostupna sutra tijekom jutra, nakon toga ćemo stupiti u kontakt te vidjeti koje korake poduzeti dalje. Cilj Vlade je da se normalna nastava omogući što prije u interesu djece, obitelji, roditelja, normalizacije situacije u hrvatskim školama. No, pričekajmo sutra pa ćemo dalje o toj temi – rekao je.

VIDEO Prosvjed učitelja i zaposlenih u srednjim i osnovnim školama

Komentara 77

DE
derin
19:20 28.11.2019.

"Genijalaci" traže nerealno. Traže koeficijent iste kao na fakultetu, što bi sutra dovelo do štrajka na fakultetima i svagdje drugdje za većim koeficijentima, trebalo bi nam odmah par milijardi zaduženja, koje bi naravno palo na nas građane. Puna potpora Plenkovićuu uz očekivanu smjenu Divjakice. Uh ovo smrdi debelo na ljevicu.

KI
Kiki1967
19:12 28.11.2019.

Kako vam više nije NEUGODNO?Čisto ispolitiziramo sSDP-om i ostalom kastom .Jedan jedini cilj im je rušenje VLADE.A gospoda prosvjetari red bi bio da krenu raditi.Ponude odbijaju ,a mladi školovani profesori na burzi rado bi na njihova mjesta.Osobno znam mlade profesoresore koji su bili prisiljeni ići raditi na more ,na sezonu konobariti ili bilo što.Nemojte obmanjivati javnost.Nisu svi profesori i učitelji u Štrajku.Širite neistinu da roditelji podržavaju štrajk.Opravdano su frustrirani jer sve se lomi preko leđa njihove djece.

Avatar Dipsy
Dipsy
17:57 28.11.2019.

Ne znam kako taj covjek stigne na sve strane, svaka mu cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije