Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD
Povratak na članak

Prekretnica za žene: Osvojile rekordan broj mjesta u Zastupničkom domu

Rekordan broj od 237 žena natjecao se za Kongres na izborima na polovici predsjedničkog mandata, od kojih 23 za Senat, prema podacima Centra za američke žene u politici.

Komentari 7

ZA
Zapadnjak
11:28 07.11.2018.

i tako, jesu li te zene odredene samo svojim spolom ili postoje i neke politike za koje se te zene zalazu? ako su i ostale zene kao npr. ocasio cortez, onda ce ameri uzivati u visokim porezima i pretvaranju njihove zemlje u uhljebistan slican hrvatskoj, ali nema veze, bitno je da je u pitanju zena i svaka kritika prema njoj je seksizam...

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
14:08 07.11.2018.

Cortez ne bi ni Rijecani odabrali. Trump je dobio loptu za napucavanje u novom sastavu kongresa. Pelosi kao glasnogovornica ;--) Vjerujem da ce to dobro iskoristiti za sljedece izbore.

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:05 07.11.2018.

hitlerova majka bila je žena. einsteinova isto. tito je isto imao majku, koja je bila žena. i moja majka je žena. dal to znači da su žene jednako zaslužne i za neka zla koja su se dogodila, kao i muškarci? sve dok za isti posao ne budu jednako plaćeni i muškarac i žena, neće biti dobro. sve dok u nekim sektorima budu muškarci prevladavali, a u drugima žene, neće biti dobro. jedan za jedan. recimo, u općinama da bude jednaki broj zaposlenih žena i muškaraca, vrtićima, školama, isto. a u komunalcima na odvozu smeća pola žena. sve ostalo je otvoreno.

VL
ZH
zlatko.harapin53
21:29 07.11.2018.

Ako američke žene ovako nastave biti angažirane u politici možda do 2068. preuzmu vlast u USA i pretvore ovu zemlju kapitalističku u zemlju proletersku.

VL
Avatar GRDASIC
GRDASIC
13:07 07.11.2018.

Zanimljivo će biti stoga što će se Trump konačno susresti s onima koje prezire i vrijeđa na svakom koraku i to je jedino što će biti izuzetno zabavno, ostatak kongresa i dalje je čoporativno za terorizam nad trećim svijetom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.