Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrz

Prekrasan prizor: Trening helikoptera Kiowa Warrior u podnožju Velebita

Foto: Marinko Karačić
1/19
17.10.2019.
u 16:59

Posebno su impresivne slike u jesenjim mjesecima iako Velebit kroz cijelu godinu pruža jedinstven pogled iz pilotske kabine - izvijestio je pukovnik Marinko Karačić

Nakon završetka obuke novih skupina pilota na helikopterima OH-58D Kiowa Warrior iz sastava Eskadrile helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) letačke posade nastavljaju cikluse trenažnih letova. 

Tako su u četvrtak 17. listopada 2019. posade imale treninge u planinskim uvjetima leteći u paru na području Velebita i velebitskog okružja.

1/19

Zapovjednik Eskadrile helikoptera pukovnik Davor Gren kazao je kako je letenje u planinama izazov ali i poseban doživljaj.

„Naravno, piloti ponajprije uživaju u svakom letu, a let ispod Tulovih greda i podnožja Velebita uvijek očarava i osvaja. Posebno su impresivne slike u jesenjim mjesecima iako Velebit kroz cijelu godinu pruža jedinstven pogled iz pilotske kabine“, izvijestio je Marinko Karačić iz HRZ-a.

Komentara 7

MX
Mister X
01:15 18.10.2019.

Prekrasan prizor: -zaista Trening helikoptera Kiowa Warrior u podnožju Velebita Jeste dok ne ubijaju i dok nema rata - sa kim mi uvijek do sada ratujemo a i u buduće isto biti zna se sa Srbima i Muslimanima .... Ostali.... Ostali su svi okolo NATO , a do Moskve i ne lete tako daleko .. Jedino ako Srbi se pridruže NATO savezu "naravno cjelovita Srbija-država skupa sa svojim Kosovom; e onda nemamo protivnika . Blago našoj djeci i unucima ..ako budu to koristili u ratu a ne se samo igrali i lovu trošili kao mi sada ,. Znači budu se isplatili u ratnim akcijama; jako žalosno i šteta što nećemo imati priliku da vidimo taj """"prekrasni prizor"""" i u tom momentu .....

CR
CroZrakomlatNo1
18:06 17.10.2019.

Hvala prijatelju Trumpu na donaciji!!!

CR
CroZrakomlatNo1
18:05 17.10.2019.

Hrvatsko oruzje za ubijanje ljudi u nasoj prekrasnoj domovini...samo Bog je iznad Hrvata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije