Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARANTSKA MREŽA

Preko nogometnog suca odvjetnici na lažiranju nesreća stekli bogatstvo?

11.02.2016., Osijek - Istraznom sucu dovedene cetiri osobe koje su osumnjicene za malverzacije s osiguiranjima. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/2
10.01.2017.
u 09:15

Na popisu lažnih stradalnika su i dva instruktora vožnje, ali i niz studenata i umirovljenika, bračnih parova, roditelja i djece...

Da ga boli vrat i da je ozlijeđen u prometnoj nesreći, iako mu u tom sudaru nije bilo ništa, glumio je, tereti se, čak i jedan policajac. Darko I. iz Vinkovaca, policajac PU vukovarsko-srijemske, doživio je “nezgodu” na cesti 25. studenoga 2015.

Posebni mobiteli za posao

Lažne ozljede “dijagnosticirala” mu je, smatraju tužitelji, dr. Mirjana Petrović Lukačević, voditeljica Odjela za hitan bolnički prijem u vinkovačkoj bolnici. Odlazio je i na terapije kako bi se “oporavio”. Krajnji je cilj te “predstave” bio skupiti liječničke papire s kojima bi odvjetnici Marko i Željko Drnasin, kao opunomoćenici, zatražili odštetu od osiguravajuće kuće. Po sličnom principu i iz istog razloga, i učiteljica Dušanka M. iz Markušice liječila je par dana kasnije, tereti se, nepostojeću trzajnu ozljedu.

Uhodan je to bio model, smatra Uskok, po kojem se “muljalo” s policama osiguranja od automobilske odgovornosti. Optužnica je nedavno podignuta protiv 52 osobe, a ispisana je na čak 221 stranici. Na vrhu te piramide bila je, navodi se, petorka koja je pronalazila i instruirala lažne oštećenike. Zločinačko je udruženje predvodio, po tome, imovinom bogati odvjetnik Marko Drnasin, a u svoju je ekipu okupio svoga sina Željka Drnasina, s kojim dijeli odvjetnički ured, zatim zamjenika načelnika PP Ilok Marinka Ćorića, Darka Benića, inače, saveznog nogometnog sudca, ali i sindikalnog povjerenika u HŽ Cargu i liječnicu Mirjanu Petrović Lukačević. Zadatak donačelnika Ćorića bio je da zaviri u policijski bilten te Darku Beniću dojavi podatke o prometnim nesrećama i sudionicima tih nesreća. Imali su i “posebne mobitele” za taj posao.

Policajac sve priznao

Benić je potom pronalazio te sudionike i nudio im odvjetničke usluge oca i sina Drnasina. Upućivao ih je, navodi se, kako da simuliraju bolove u vratu, glavobolju i strahove, ističući kako ih je nemoguće osporiti. U rukama odvjetnika, pak, završavali su troškovi pravnog zastupanja, ali i najmanje 10 posto isplaćene odštete. Drnasini su zatražili od osiguranja, tako, isplatu ukupno 308.000 kuna odštete i još 35.750 kuna odvjetničkih troškova. No, isplaćeno im je za deset okrivljenika približno 55.000 kuna odštete i 13.750 kuna troškova. Odvjetnicima u džepu završilo je, od toga, kako se tereti, oko 38.000 kuna. Policajac Ćorić priznao je da je “drukao” službene informacije Beniću.

– Nema se što puno reći, to je nedvojbeno – izjavio je on.

>> Zamjenik načelnika policije za 3000 kuna mjesečno prokockao je cijelu karijeru

Komentara 27

DU
Deleted user
09:56 10.01.2017.

zašto malo ne pišete o tome kako osiguravajuće kuće ne isplaćuju stvarne štete poštenim ljudima i kako auto limari-lakireri ne žele uopće popravljati automobile kojima štetu plaćaju tj. ne plaćaju osiguravajuća društva ?

DU
Deleted user
10:15 10.01.2017.

Hrvatska je raj za muljatore svih vrsta, kriminalce i lopove. Pod nekadašnjim sloganom "Zajedno smo jači" u prljavu rabotu upregnuti su mnogi političari, odvjetnici, sudstvo i golema vojska uhljeba. Za sve je kriva genetika i u svijetu dobro poznati Balkanski temperament.

SE
sestrićna
10:11 10.01.2017.

opet topla vodica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije