Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čuđenje

Preko noći od suradnika postao šef udruživanja

'15.05.2010.Zagreb -  Intervju sa Antom Nobilom u njegovoj kuci na Pantovcaku. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
Autor
Ivanka Toma
09.09.2010.
u 21:05

Obrana je iznenađena težinom optužbe protiv Polančeca. Do ljeta je, kažu, Polančecova uloga u Podravki bila periferna

U posljednjih je mjesec dana Damir Polančec od običnog sudionika prerastao u šefa zločinačke organizacije. Njega se do ljeta u sklopu istrage o Podravki spominjalo tek periferno, i to u kasnijoj fazi, zbog ostvarivanja kontakta s MOL-om i OTP bankom, izjavio je Polančecov branitelj Anto Nobilo, koji se suzdržavao bilo kakvog komentara o optužnici protiv Polančeca, čak i unatoč činjenici da ga USKOK atribuira kao vođu organizacije koja je nastojala preuzeti Podravku i koji se pritom koristio položajem i utjecajem potpredsjednika Vlade. Suzdržanost od komentara i ocjena Nobilo je objasnio time što se nije upoznao sa spisom.

– Tražili smo kopiju spisa, no kako je on bio kod financijsko-knjigovodstvenog vještaka, dobili smo ga tek u ponedjeljak na kopiranje, a podigli ga tek jučer – kaže Nobilo, napominjući da mu treba dogledno vrijeme za proučavanje svih optužbi koje se Polančecu u predmetu Podravka stavljaju na teret, jer spis ima 40.000 stranica.

– Ne znam kakvim dokazima raspolažu i što je temelj za tvrdnju da je Polančec postao šef zločinačke organizacije, rekao je Nobilo.

Daljnja procedura nalaže da se, nakon što je sud zaprimio optužnicu, formira optužno vijeće kojemu će obrana uputiti prigovor na optužnicu. Na kraju će vijeće potvrditi optužnicu ili njezine dijelove (ili je odbaciti). Još se određuje sudac.

 

Ključne riječi

Komentara 2

VE
Velikogoričan56
21:54 09.09.2010.

Po meni taktika tuzilastva nije losa. Da bi se oprao i spasio od dugogodisnje kazne morat ce reci sve sto zna, ili bar veci dio, a onda se sve moze malo ozbiljnije zavrtjeti i mozda padne i koja veca riba, jer Polancec je negdje u sredini \" prehrambenog lanca\"

Avatar vh1
vh1
14:40 10.09.2010.

Kada država tuži AaDeZenjaru za pljačku 400 milijuna kuna, onda se on osjeća uvrijeđeno i povrijeđeno. To je zato što je to 20 godina bilo normalno i što su ti pljačkaši bili moralne vertikale, domoljubi i stupovi društva. EU nam je poručila….….\'\' Očistite to smeće pa vas možda primimo u EU \'\' Yatza sada na brzinu i selektivno fata domoljubne kriminalce i u Remetincu formira HDZ-ov ogranak. Vivien Reading, potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za pravosuđe, kaže………..\'\' ako budete dobri i očistite srbotuđmanovsku mafiju eto vas MOŽDA 2011. u EU \'\'……….možda, možda WHO KNOWS……..????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije