Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAJ IZNUDE

Namamili ga da se nađe s maloljetnicom pa ga pretukli i tražili ga 2000 kuna

Hrvoje Jelavic/PIXSELL
02.03.2021.
u 12:21

Oštećenik je sve prijavio policiji pa su 20-godišnjak i 19-godišnjak pritvoreni, a istražni zatvor im je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke

Dvojica mladića u dobi od 20 i 19 godina završila su iza rešetaka jer ih se sumnjiči za pokušaj iznude i teško ozljeđivanje oštećenika, zbog čega su i ispitani u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Osim njih dvojice, u priču je umiješana i jedna maloljetnica, a 20-godišnjak se sumnjiči da je u dogovoru s tom maloljetnicom na društvenim mrežama otvorio lažan profil. Preko tog lažnog profila maloljetnica je 24. veljače oko 21.30 stupila u kontakt s oštećenikom, slala mu je svoje fotografije i dogovorila susret s njim.

Kada je oštećenik došao na dogovoreno mjesto sastanka, tamo su ga čekali 20-godišnjak i 19-godišnjak. Maloljetnica se udaljila, a 20-godišnjak se sumnjiči da je oštećenika udario šakom u glavu. On ih je počeo moliti da ga puste, no 20-godišnjak ga je nastavio udarati nogom i šakama po glavi i tijelu, pri čemu mu je prijetio smrću.

Kad je oštećenik odgurnuo 20-godišnjaka i počeo bježati, osumnjičeni 19-godišnjak ga je sustigao i uhvatio te su ga potom obojica udarala šakama u glavu. Sumnja se i da su mu uzeli osobnu iskaznicu jer u novčaniku koji im je oštećenik predao nije bilo novca.

– Sljedeći dan nam donesi 2000 kuna, a o ovome ne smiješ nikome ništa reći! – zapovjedili su oštećeniku, nakon čega ga je 20-godišnjak još nekoliko puta šakom udario u glavu, pri čemu ga je teško ozlijedio.

Kada su osumnjičenici otišli, maloljetnica mu je poslala prijeteću poruku u kojoj je zatražila da se u određeno vrijeme pojavi na zakazanom  mjestu te da donese 2000 kuna. Oštećenik je sve prijavio policiji pa su 20-godišnjak i 19-godišnjak pritvoreni, a istražni zatvor im je određen  zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Komentara 5

ZA
zagabria5
12:55 02.03.2021.

Zar maloljetnica nije optužena za saučesništvo. Neka je sa srećom današnjim mladim momcima sa takvim materijalom za ženidbu

DU
Deleted user
12:36 02.03.2021.

Ako je ovako kao sto pise u clanku........Momak je jednostavno trebao ispostovat dogovor i umjesto 2000 kuna ponjet AK47

PO
poluprovokator
12:58 02.03.2021.

Naisli na YT na slicnu stvar pa se vidjeli u lakoj lovi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije