Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARIO RAZNE DRŽAVLJANE

Preko lažnog Facebook profila ukrao preko 22 tisuće kuna: Iskoristio mentalnu oboljelu osobu

Facebook
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
1/4
26.08.2019.
u 13:18

Općinski sud u Tešnju potvrdio je optužnicu protiv Mensura Hodžića.

Mensur Hodžić, iz Živinica pokraj Tuzle, optužen je zbog prijevare preko lažnog Facebook profila. Navodio je ljude u zabludu i oni su mu uplaćivali novac na račun te je tako stekao protupravnu imovinsku korist od 22.434 kune. Za podizanje novca s računa, "iskoristio" je mentalnu oboljelu osobu te joj lagao da je to novac namijenjen za liječenje.

Na spomenutom lažnom Facebook profilu je postavio fotografije atraktivne ženske osobe i stupao u kontakt s drugim korisnicima iz različitih država.

- Zatim je s lažnog profila nasumično birao ljude, a kada bi vidio tko su im prijatelji, napravio je lažne - “klonirane” profile na Facebooku pod imenom njihovih prijatelja i poslao im zahtjev za prijateljstvo- stoji u optužnici, piše Avaz.ba. 

U nastavku optužnice piše kako je odmah nakon što je stupio u kontakt s ljudima, laganjem "izvukao" novac od njih.

-  Tom prilikom navodio je niz lažnih podataka i tako doveo u zabludu više osoba iz raznih država, a koji su izvršili uplatu novčanih sredstava bez provjeravanja dobivenih informacija - navodi se u optužnici, prenosi Avaz.ba.

Prije toga je stupio u prijateljstvo s osobom evidentiranom u Centru za mentalno zdravlje Tešanj. Njega i njegovu majku je "iskoristio" kako bi oni podizali ukradeni novac s računa na kojeg bi ga uplaćivao pod krinkom da mu šalje rodbina iz inozemstva za potrebe liječenja.

- Nakon što podignu novac, predavali su ga Hodžiću, ne znajući da su dovedeni u zabludu, a kao protuuslugu dobivali su dio novca od Hodžića - prenosi Avaz.ba.

Općinski sud u Tešnju potvrdio je optužnicu protiv Hodžića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije