Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVILA POLICIJI

Preko interneta naručila ljekovite proizvode pa je prevarili za nekoliko tisuća kuna

Računalo kompjuter
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS/PIXSELL
28.08.2020.
u 09:54

S obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak, navode iz MUP-a.

Karlovačka policija jučer je zaprimila prijavu 58-godišnjakinje koja je navela da je njezina kćer u lipnju preko internetske stranice na kojoj se nudi pomoć ljudima koji boluju od raznih bolesti, naručila određene proizvode i za njih uplatila više tisuća kuna.

Naime, naručeni proizvodi nisu joj isporučeni te se tako smatra prevarenom, a u tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje. Napominju i kako bi nesrazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima  svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.

- Ovim putem upozoravamo građane da povećaju oprez prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe. S obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak, navode iz MUP-a. 

Ključne riječi

Komentara 1

SI
Sivko2505
09:08 31.08.2020.

Zašto se ne navodi web stranica na kojoj je naručivano? Koga se tu štiti? naravno da će biti brdo prijevara kad se neznaju počinitelji. Zar još netko mora nasjesti? Ljudi kada im je zdravlje narušeno, oštećeno, oduzeto posežu za svimvim oblicima oporavka i tu ne pitaju koliko što košta i ne štede novac. Nažalost tek kad je zdravlje već narušeno, uništeno. S imenima i nazivima web stranica u javnost da još netko ne nasjedne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije