Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novost u predškolskom odgoju

Preko Evrtića roditelji mogu slati ispričnice i razgovarati s ravnateljicama

Novost u hrvatskom predškolskom odgoju
Foto: Grad Čakovec
10.09.2020.
u 09:22

Probni rad aplikacije trebao bi trajati godinu dana, a nakon čakovečkih vrtića, aplikacija će biti ponuđena i drugim ustanovama u Hrvatskoj.

U Čakovcu je predstavljena mobilna aplikacija Evrtić, novost u hrvatskom predškolskom odgoju i obrazovanju koju će prvi isprobati roditelji i uprave vrtića kojima je Grad Čakovec osnivač. Direktor tvrtke Pulsar Bruno Trstenjak kaže da se s razvojem aplikacije započelo već prije godinu dana, a situacija izazvana pandemijom virusa Covid-19 sad je dodatno istaknula potrebu za digitalnim oblikom komunikacije.

- Želja nam je da što više roditelja prihvati ovakav način brže i jednostavnije komunikacije, posebno sad kad se ne preporučaju ulasci u predškolske ustanove i dulje zadržavanje. Aplikacija Evrtić trebala bi roditeljima uvelike olakšati pristup bitnim informacijama, a važno je naglasiti da je potpuno besplatna – ističe gradonačelnik Stjepan Kovač.

Aplikacija omogućuje slanje i zaprimanje dokumenata između roditelja i vrtića, pa će tako putem aplikacije moći slati svoja pitanja i prigovore, dobivati odgovore, pogledavati jelovnik vrtića, uputiti izravne pozive, pratiti sve obavijesti i službene dokumente, a moći će slati i liječničke potvrde ili nalaze za dijete koje izostaje zbog bolesti. Na aplikaciji se mogu naći i sve informacije vezane uz ustrojstvo Gradskih dječjih vrtića Cvrčak i Cipelica te njihovih područnih odjela, može se komunicirati s ravnateljicama te pristupiti službenim web stranicama.

- Kako se ovih dana u oba gradska vrtića finaliziraju rezultati oko upisa u tekuću pedagošku godinu, aplikacija bi s radom trebala započeti 14. rujna. Korisnici je mogu pronaći na Google Play portalu, njeno skidanje i korištenje je besplatno, a osim uprave vrtića mogu je koristiti isključivo roditelji čija su djeca polaznici vrtića koji će ujedno dobiti potrebne korisničke šifre za pristup – kažu u Gradu.

Probni rad aplikacije trebao bi trajati godinu dana, a nakon čakovečkih vrtića, aplikacija će biti ponuđena i drugim ustanovama u Hrvatskoj.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije