Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Određivanje nasljednika

Prekinut postupak o sporu zbog preuzimanja Hanza medije

Marijan Hanžeković
Robert Anić/PIXSELL
06.03.2018.
u 13:53

Taj će se postupak nastaviti kada nasljednik ili skrbnik ostavine Marijana Hanžekovića preuzme postupak ili kada ga sud na prijedlog Ninoslava Pavića ili po službenoj dužnosti pozove da to učini.

Općinski građanski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu odluku kojom se prekida postupak u sporu što je Ninoslav Pavić pokrenuo protiv nedavno preminulog Marijana Hanžekovića tužeći ga za prevaru u preuzimanju te medijske kompanije i izgubljenu dobit zbog čega traži čak 260 milijuna kuna naknade.

Prema prošlotjednoj sudskoj odluci, taj će se postupak nastaviti kada nasljednik ili skrbnik ostavine Marijana Hanžekovića preuzme postupak ili kada ga sud na prijedlog Ninoslava Pavića ili po službenoj dužnosti pozove da to učini.

Spor pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu pokrenut je na osnovi tužbenog zahtjeva kojim bivši većinski vlasnik EPH Ninoslav Pavić s osnove naknade štete od prevare od Hanžekovića traži 72,3 milijuna kuna, a na temelju naknade štete zbog izmakle dobiti 188,4 milijuna kuna, ukupno više od 260 milijuna kuna.

Marijan Hanžeković
1/20

Pavić je kao pravni temelj svog tužbenog zahtjeva priložio dokument naslovljen 'Odnosi članova društva EPH nakon provedbe predstečajne nagodbe' kojeg je sklopio s Hanžekovićem u siječnju 2014. i koji je, kolokvijalno nazvan 'Termsheet', bio temeljem provedbe promjene vlasničke strukture vodeće novinsko-izdavačke kompanije u Hrvatskoj.

No, s druge strane Hanžeković je u odgovoru na Pavićevu tužbu tvrdio da se u cijelosti protivi tužbi i postavljenom tužbenom zahtjevu. Isticao je i da je pravno neosnovan stav da Termsheet predstavlja ugovor nego je dokument koji 'po sadržaju i obliku ne predstavlja obvezujući ugovor već plan neobvezujućih aktivnosti za njegove sudionike'.

Osim toga, optužio je i Pavića da je nakon potpisivanja Termsheeta 'podizao radnje na štetu EPH kako bi nezakonito oslobodio obveze vraćanja zajma društvu EPH u iznosu od 12,3 milijuna kuna' zbog čega je podnio kaznenu prijavu.

Komentara 2

RI
rightside
14:19 06.03.2018.

bas cudno,, a ko odreduje da se mogu il nemogu ukinut blokade gradanima koje im je zapecatio ovaj sa slike,iako sve granici sa zakonom ako ne i protuzakonito,,?? ili ce suci koji su po nalogu ovoga donosili kojekakve presude naravno sve bez znanja ostecenih,,mozda progovorit i reci kako je to islo??

GE
genex
14:55 06.03.2018.

pazi pavića, starog udbaša i lažljivca, traži naknadu za izmaklu dobit.pa da je eph radila s dobiti ne bi išla u predstečajnu i ne bi linić svom pajdašu oprostio navodno pola milijarde neplaćenog duga državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije