Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trostruko ubojstvo u splitu

Prekid veze sa stjuardesom iz Beograda Zavadlava je psihički uništilo

Filip Zavadlav
Foto: Facebook
1/5
27.05.2020.
u 11:09

Filipu Zavadlavu se dogodila i ljubavna kriza koja ga je psihički dokrajčila. Naime, u ljeto prošle godine je na Hvaru upoznao djevojku iz Srbije s kojom je stupio u vezu

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je protiv Filipa Zavadlava (25) prikupilo i brojne iskaze svjedoka koji su govorili o zbivanjima koji su dovela do trostrukog ubojstva. Upravo na tim izjavama temelje optužnicu za kvalificirani tj. teški oblik ubojstva iz bezobzirne osvete.

Naveli su tako da je smaknuo Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25) prema prethodno donesenom planu iz osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koje su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njega i njegovog brata Stanislava Zavadlava. Svjedoci su tužitelju spominjali dug za heroin, a navodi se iznos od čak 25.000 kuna koji su dileri potraživali od Filipovog brata, ali nitko ih nije imenovao, već su pojedinci opisno navodili o kojim osobama se moglo raditi, piše Slobodna Dalmacija.

Video: Tko je Filip Zavadlav

Tako je jedan svjedok izjavio da je bio prisutan kada su dvije muške osobe došle na vrata stana obitelji Zavadlav na Skalicama i Filipovom ocu Anti prijetile govoreći: “Vrati ono što je Stane uzeo!”. Viši od ta dva muškarca da je i prije dolazio i prijetio, kazao je svjedok, a on ga poznaje kao osobu koja je bila umiješana u prometnu nesreću u kojoj je stradala jedna djevojčica.

Navodno se priča o dugu pojavila kada je 2019. godine Stanislav izašao iz zatvora. Sam Stanislav je jednoj osobi izjavio da se radi o nepostojećem dugu od 25.000 kuna za drogu koju on nije kupovao i zbog kojeg mu prijete te traže od njega da ide u provale kako bi ga otplatio. S druge strane, Filip je izjavio jednoj osobi kako mu se brat zadužio za drogu te da sada osobe kod kojih je uzimao traže od njega da vrati novac.

Govorio je kako je brat mu Stanislav učinio puno zla te da s njim ima velikih problema. Također je kazao dvojici svjedoka kako su ga u rujnu presrela trojica i stavili mu nož pod vrat. Kada su ga upitali je li to prijavio policiji kazao je kako nije. Mučile su ga nesanice zbog kojih je uzimao lijekove za spavanje koji su mu nađeni u krvi nakon ubojstva, piše Slobodna Dalmacija.

Mladiću se dogodio i ljubavna kriza koja ga je psihički dokrajčila. Naime, u ljeto prošle godine je na Hvaru upoznao djevojku iz Srbije s kojom je stupio u vezu. Radilo se o ženskoj osobi starijoj od njega koja je radila kao stjuardesa i kod koje je bio u Beogradu. Mnogim prijateljima i poznanicima je govorio kako je to osoba koja će ga spasiti od ovakvog života. Govorio je o njoj da ga je impresionirala “ratničkim gardom” zbog čega se i on sam fotografirao s oružjem u ruci. Na dan ubojstava, u 3 sata ujutro Filip je jednom prijatelju poslao uznemirujuću glasovnu poruku u kojoj je molio za pomoć i kazao kako “neće biti dobro”.

Istog dana je oko 8.30 sati došao do prijateljice i kazao joj “Sve je gotovo, sve je propalo!”. Kazao joj je da ga je ostavila djevojka koja ga je jedina mogla razumjeti i spasiti.

Komentara 5

ST
sttipe
17:46 27.05.2020.

Zavadlav je samo radio posao hrvatske policije, i pravosuđa. Šta misliš da je stavit na referendum nekoliko odgovora, šta bi narod u ovom slučaju, najprije odabrao?? U 90% slučajeva, -da mu vrate kalašnjikov, sa 10 sanduka municije, i da mu daju i tenk!!! A to šta pusti mediji ne objašnjavaju šta je on sve proživljava prije nego je puka, nego ga apriori osuđuju, (na 40 godina, ka da nije puste ljude spasija), dokazuje da mediji moraju oblikovat javno mijenje da se čovik ne smi branit, i da su kriminalci zaštićeniji od svih ostalih!!! Da je ubija nevine, ne bi zazivali 40 godina, bolija bi ih "kuki", za njih!! Imao je sustav dugo godina vrimena, ubijene pozatvarat i preodgojit, i tako ih nitko ne bi morao ubit, da sam priživi!! Tebi mogu samo poželit takve na vratima svako 2 dana, da malo progledaš!!!

IS
istinapakadbude
11:39 27.05.2020.

Sad bi mi kao trebali zaliti tog monstruma. Treba ga staviti na dozivotnu robiju. Nitko nema pravo oduzeti tudji zivot!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije