Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Varaždinu

Otišao na operaciju hemeroida i umro, liječnik mora u zatvor

Zagreb: Operacija sr?ane aritmije u bolnici Sestara Milosrdnica
Sanjin Strukic/24sata
03.12.2022.
u 15:46

Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva preinačio odluku o kazni i osudio optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca

Županijski sud u Osijeku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio odluku o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin rođen 1970. proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi.

Optuženik je proglašen krivim da je u listopadu 2009. godine u Varaždinu, kao kirurg primijenio očito nepodoban način liječenja 27-godišnjeg pacijenta prilikom i nakon operacije hemoroidalnih čvorova i propustio primijeniti mjere za zaštitu bolesnika prema pravilima medicinske struke, uslijed čega je pacijent preminuo.

Općinski sud u Varaždinu osudio je optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine od čega šest mjeseci bezuvjetno, a šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva preinačio odluku o kazni i osudio optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Presuda je pravomoćna.

>> VIDEO Amerikanci pokazali novo moćno nuklearno oružje, pogledajte kako izgleda 

Komentara 10

Avatar urok_eye
urok_eye
19:18 03.12.2022.

Hem O roid, a ne heme

MR
MrkiMedo38
07:21 04.12.2022.

Uvijek postoji vjerojatnost da prilikom operacije nešto ode krivo. I ovdje ne opravdavam liječnika te, ako je šalabajzerski obavio posao treba za to odgovarati jer se igra ljudima koji u najvećoj vjeru predaju svoje živote u njegove ruke. Međutim, jošš poraznije u ovom slučaju je činjenica da se je to dogodilo 2009. godine. Znači proces koji traje 13 godina ima za rezultat kaznu od 6 mjeseci zatvora. Ovdje je i doktor žrtva, jer 13 godina traje pravosudna kalvarija. Ovdje bi i sudac trebao u zatvor na barem isto toliko vremena.

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
22:51 03.12.2022.

Čudi me da se nije izvukao na pacijentov potpis kojim pristaje na operaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije