Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJEDI ŠTRAJK?

Bez dogovora o povišicama u zdravstvu: 'Poručujemo građanima da očekuju dulje liste čekanja '

Ankica Prašnjak
Foto: Zeljko Lukunić/PIXSELL
1/3
20.08.2019.
u 10:49

Ministar Kujundžić smatra kako će se sve riješiti i zahvaljuje sindikatima na strpljenju, dok sindikati planiraju štrajk i smatraju kako ga nema smisla odgađati

Na sastanku pregovaračkih odbora i zdravstvenih sindikata koji je održan u utorak u Ministarstvu zdravstva kako bi se započeli pregovore o povećanju plaća u zdravstvu dogovoreno je samo kako će se novi sastanak održati u petak. Nikakvih konkretnih pomaka na današnjem sastanku nije bilo. Dok ministri najavljuju razgovor u petak i konzultaciju s premijerom, sindikati zdravstva smatraju da odgađanje ne vodi nikamo i planiraju štrajk, ali građanima poručuju da se spreme na još veće liste čekanja, piše N1.

Ankica Prašnjak, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara, komentirala je sastanak..

Hoće li doći do štrajka u zdravstvu?

"Sindikati planiraju štrajk. Smatramo da odgađanje ne vodi nikamo. Moramo se organizirati. Poučujem građanima da očekuju veće liste čekanja. Za petak je dogovoren novi sastanak, vidjet ćemo tko je pregovarački tim. Dotad sazivamo naše ljude i organiziramo se da vidimo kad ćemo krenuti, na koji način i kojom snagom", kazala je Prašnjak.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Ministar Milan Kujundžić kazao je nakon sastanka kako se u petak nastavlja pregovarati i kako on vjeruje da će se sve urediti do 31. listopada, te da će zdravstveni djelatnici dobiti u konačnici veće plaće. Zahvalio se sindikatima na strpljenju i razumijevanju. 

 Ponovno formalno trebamo imenovati pregovarački odbor, razgovori se nastavljaju, u petak je novi sastanak. Prostora za razgovor ima", rekao je ministar Zdravko Marić.

Ministar rada Josip Aladrović koji je također sudjelovao na sastanku kazao je kako su na današnjem sastanku definirane teme o kojima će razgovarati i da su otvorili početak novih pregovora. 

Komentara 151

JA
jackiechan3
11:55 20.08.2019.

podrzavam rast placa zaposlenima u zdravstvu, ali ovo da je u zdravstvu sve dostupno i sve besplatno je postalo neizdrzivo, pola prijema na hitnoj nema nikavu bolest i simptome, ljudi za svaku glupost idu u bolnicu i narucuju se na preglede, zato jesu liste cekanja

NE
nepenthe
11:51 20.08.2019.

Postoji i drugi način, na prosječnu hrvatsku plaću cca 1400kn je doprinos za zdravstvo, 200kn neka ostane kao solidarna mjera za socijalno ugrožene, a preostalih 1200 nek se uplati uz plaću onom ko je istu i zaradio. Umjesto liste čekanja čovjek si bi mogao priuštiti privatno zdravstvo, a leglo korupcije na državnoj sisi koje ne samo da parazitira već i direktno šteti proračunu dogovornim nabavama "ispod stola" koje su kudikamo skuplje bilo bi prepušteno tržištu i propasti ( ne mislim tu na doktore, sestre i ine zdrastvene djelatnike već na ravnatelje i ostale parazite) - problem riješen.

TH
than
13:33 20.08.2019.

Ako ima para da se smanjuje PDV onima koji varaju sa računima, ako se naveliko vara u turizmu (zapravo vara tko gdje stigne), a pošten rad se debelo oporezuje onda podržavam liječnike. Da ne spominjem bolnice po susjednim državama, lažne branitelje, privilegirane mirove i ostale muljaže. Nek' idu u štrajk i nek' sve propadne. Ova država ovako ionako ne može. Samo je pitanje kada će se dogoditi kolaps.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije