Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI PARLAMENT

Pregovore s RH završiti do sredine 2010.

eu parlament
Arhiva VL
Autor
Stojan de Prato
24.11.2009.
u 13:29

Od Hrvatske se traži da “pojača napore na jačanju javne uprave, preobrazbi pravosuđa, te borbi protiv korupcije i organizirana zločina, dopusti ICTY-ju pristup svim spisima koje zahtijeva za uporabu u suđenjima za ratne zločine”.

STRASBOURG – Zastupnici u Vanjskopolitičkome odboru Europskoga parlamenta (AFET) “sigurni su da se pristupne pregovore s Hrvatskom može okončati do sredine 2010.”

Piše to u prijedlogu Rezolucije o proširenju što ju je AFET uputio na raspravu u europarlamentarni plenum, koja će se održati u srijedu, dok će se o njoj glasovati u četvrtak.

Od Hrvatske AFET traži da “pojača napore na jačanju javne uprave, preobrazbi pravosuđa, te borbi protiv korupcije i organizirana zločina, da osigura održivosti povratka izbjeglica i dopusti ICTY-ju pristup svim spisima koje zahtijeva za uporabu u suđenjima za ratne zločine”.

U prijedlogu Rezolucije “Europski parlament iznova potvrđuje svoju predanost politici proširenja, jednoj od najuspješnijih politika EU”. Naglašava se također da “dvostrani sporovi ne smiju predstavljati prepreku napretku prema priključenju, ali ih EU treba nastojati riješiti prije priključenja”.

Komentara 48

PI
pipnicar
20:19 26.11.2009.

licemjerna europa za predsjednicke izbore stavlja hrvatima mrkvu dok ne izaberu josipovica a onda ce ih opet malo jbati sa otpickim dnevnicima

RO
RobyRoby
14:59 24.11.2009.

webber17 koji odlican rad???

OB
-obrisani-
14:52 24.11.2009.

..45.000.000.000.€ duga..unistena drzava, kriminal , korupcija caruje.. ...NE ...za EU...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije