Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šou u Otvorenom

Predstavnik Vlade govorio o formuli za juhu, IT-evci umalo prasnuli u smijeh

Foto: HRT
1/5
29.09.2020.
u 10:18

Gledateljima su za oko zapeli komentari Frke – Petešića o povezanosti matematike, poduzetništva i računanja, ali i izrazi lica poduzetnika koji su se suzdržavali da ne prasnu u smijeh dok je on govorio.

Nastup Zvonimira Frke – Petešića, predstojnika Ureda predsjednika Vlade, u sinoćnjoj emisiji Otvoreno na HRT-u privukao je mnogo pozornosti i zapalio društvene mreže. Tema emisije bilo je područje IT industrije računalnih igara, a uz njega gostovali su i Alan Sumina iz Nanobita, Tomislav Car iz Infinuma, Matija Žulj iz Agrivija te Damir Sabol iz Photomatha.

Gledateljima su za oko zapeli komentari Frke – Petešića o povezanosti matematike, poduzetništva i računanja, ali i izrazi lica poduzetnika koji su se suzdržavali da ne prasnu u smijeh dok je on govorio.

Voditelj je pitao predstojnika Ureda o njegovoj vezi s matematikom, na što je ovaj odgovorio kako je on htio studirati matematiku.

– To je jedna moja neprežaljena ljubav. Tko zna što će biti u mirovini. Da, prije rata sam sanjao o istraživanju matematike. Jednostavno mislim da je to korisno u životu. Općenito mi se čini da u obrazovanju moramo podizati algoritamsko razmišljanje, a ne rješavanje zadataka koje samo rješavate kvačicom. Važno je razumjeti da je matematika horizontalna disciplina koju učite jer vam daje metodu svih metoda i preciznost u rješavanju svih zadaća u bilo kojoj djelatnosti s nultom greškom – govorio je Frka – Petešić, a izrazi lica poduzetnika govorili su sami za sebe. 

Posebno su se suzdržavali dok je Frka – Petešić govorio kako se neće osjetiti ako loše izračunate formulu za juhu za 0,1 promil, ali ako loše izračunate jedan promil razvoja hard-diska, on se neće ni pokrenuti.

Galerija – Nanobit prodan švedskom gamerskom gigantu za gotovo milijardu kuna

1/6

Komentara 37

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
10:57 29.09.2020.

Onaj tko ima djecu zna kakva su pošast igirce (pay to win) za malodobnu djecu koju posebno ciljaju kao i casino aplikacije. U hrvatskoj je prvi put otvorena klinika za liječenje od ovisnosti o igricama, većinom pogođena djeca. Takva djeca, ne igraju sport, pretili su, zapuštaju školu, najčešće budu ovisni o roditeljima u kasnijoj dobi, izgubljena generacija samaca, takve djece je oko 20% prema istraživanjima.

DU
Deleted user
10:48 29.09.2020.

Kako nikog nisu pozvali iz MSAN-a ili Apisa tako da imamo predstavnika i iz onog drugog dijela IT sektora koji živi od javnog novca a ne od tržišnog uspjeha.

DU
Deleted user
10:33 29.09.2020.

Bilo mi je pomalo neugodno od promašenosti Frke-Petešića kao gosta. Komično nadrealna filmska scena i zbog njegovog prezimena i zbog toga što ovaj Car sliči glumcu Ryanu Goslingu. Kao kad smo svojevremeno kao srednjoškolci išli na planinarenje pa nam drug iz subnor-a uvodno priča partizanske priče a mi riknuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije