Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bruxelles

Predstavnici Varaždinske županije na Otvorenim danima u Bruxellesu

odays
Andreja Korpar/VLM
17.10.2012.
u 11:40

Županijski su predstavnici nazočili otvorenju Ureda Grada Zagreba u glavnom gradu Kraljevine Belgije

Predstavnici Varaždinske županije predvođeni županom Predragom Štromarom sudjelovali su u programu 10. Otvorenih dana 2012 – europskog tjedna regija i gradova u Bruxellesu. Riječ je o godišnjem okupljanju stručnjaka regionalnog i lokalnog razvoja koje organizira Odbor regija u suradnji s Europskom komisijom te Europskim parlamentom, a program se sastojao od radionica, seminara, debata i izložbi, koje su organizirane u partnerstvu sa 219 regija i gradova iz 33 europske zemlje, uz sudjelovanje tvrtki, financijskih institucija, međunarodnih udruga i akademskih organizacija.

Županijski su predstavnici nazočili otvorenju Ureda Grada Zagreba u glavnom gradu Kraljevine Belgije, sudjelovali su u političkom panelu pod nazivom „Jačanje gospodarskog rasta kroz regionalnu suradnju“ gdje je župan Štromar sudjelovao kao jedan od govornika. Delegacija Varaždinske županije obavila je sastanak s predstavnicima Kantona Sarajevo i sa županom Slavonsko-baranjske županije Vladimirom Šišljagićem s kojima su razgovarali o mogućnostima korištenja novaca iz pristupnih fondova Europske unije.

Tijekom Otvorenih dana delegacija je razgovarala i o važnosti obnovljivih izvora energije, razvoja srednjeg i malog poduzetništva te o njihovoj uključenosti u regionalnu suradnju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije