Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moja dugina obitelj

Predstavljena slikovnica s istospolnim roditeljima: 'Želimo razbiti predrasude'

Zagreb: Predstavljanje slikovnice "Moja dugina obitelj"
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/7
18.01.2018.
u 21:00

Slikovnicu smo prije svega radili za našu djecu, ali njome želimo također razbiti predrasude i pokazati da su "dugine obitelji" sastavni dio hrvatskog društva, kažu autori

Roko i Ana četverogodišnjaci su koji vole životinje i idu u vrtić, osim što Ana ima dva tate Darka i Tomislava, a Roko dvije mame, Ines i Luciju. Kratki je to sadržaj dvije odvojene priče sažete u prvu hrvatsku slikovnicu u kojoj su likovi istospolni roditelji pod nazivom "Moja dugina obitelj".

Slikovnica je službeno predstavljena danas, otisnuta u 500 komada i besplatna za sve one koji ju žele. Kako su napomenuli autori Ivo Šegota i Maja Škvorc, slikovnica će biti dostavljena samo u one škole i vrtiće koji za njom iskazu interes, a sadržaj će biti preveden i na engleski, njemački, švedski, slovenski i madžarski. 

Zagreb: Predstavljanje slikovnice "Moja dugina obitelj"
1/11

- Slikovnicu smo prije svega radili za našu djecu, ali njome želimo također razbiti predrasude i pokazati da su "dugine obitelji" sastavni dio hrvatskog društva i da u njemu postoje baš kao što postoje obitelji u kojima djeca žive sa samohranim roditeljem i obitelji u kojima djeca odrastaju uz bake i djedove ili pak one obitelji u kojima djeca jedan tjedan provode kod majke, a jedan tjedan kod oca - poručili su autori slikovnice. 

Sam sadržaj pripremali su 6 mjeseci, a interes za slikovnicom su osim škola i vrtića iskazale knjižnice. Predstavljanje prve hrvatske slikovnice o istospolnim obiteljima komentirala je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, poručivši da treba graditi otvoreno i tolerantno društvo i na taj način učiti javno komunicirati. 

Komentara 166

AN
Androniko
21:20 18.01.2018.

Zašto razne udruge i pravobraniteljica ne reagiraju je jedna stvar, a najmanje što se može zahtijevati je ostavka ministrice obrazovanja jer nije stala u obranu djece i prevenciju zlostavljanja od strane interesnih skupina! Ovo je ekstremno nametanje i korištenje djecee predškolske dobi u svrhu jedne izopačene ideološke propagande sumnjivih autora!

MT
mačak tom
21:26 18.01.2018.

Dijete ima pravo na majku i oca. Dijete nije eksperiment raznih alternativaca. Francusko veleposlanstvo - makni se od naše djece!

DU
Deleted user
21:23 18.01.2018.

Umjesto da djecu uče poštenju i lijepom ponašanju oni njihov um pune istospolnim budalaštinama. Pustite djecu da budu djecu, a s vremenom će djeca sama otkrivati svoj spolni identit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije