Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drenovci

Predstavljen projekt vrijedan 12,5 mil. kn što će ga financirati EU

kune,novac
Davor Puklavec/ PIXSELL
04.11.2014.
u 08:04

Načelnik općine Drenovci, Jakša Šestić upozorava kako bez razvoja gospodarstva na istoku županjske Posavine neće biti ni uvjeta za ravnomjeran razvoj i život kao u ostalim dijelovima Hrvatske

Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci, naziv je projekta koji je odobren u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007-2013; Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu. Projekt je vrijedan 12,5 milijuna kuna i u 99-postotnom iznosu financirat će se iz EU sredstva, a u provedbi je od 1. listopada ove godine i trajat će do listopada 2016.

Usmjeren je na izgradnju poduzetničke potporne infrastrukture. Bit će izgrađene dvije zgrade, jedna je administrativno-uredska s potpuno opremljenim prostorom za poduzetnike i edukacijski prostori za podizanje kapaciteta i razvoj ljudskih potencijala u gospodarstvu i poljoprivredi te višenamjenska hala.

- Svi naši poduzetnici u sektoru poljoprivrede i svi naši mali poljoprivrednici imat će na raspolaganju dva potpuno opremljena edukacijsko-proizvodna postrojenja s kompletnom opremom za preradu voća i povrća i preradu proizvoda od brašna, sa HACCP sustavom, s edukacijskom i logističkom podrškom i poslovnom infrastrukturom - pojasnila je direktorica Lokalne agencije za razvoj Vjeverica d.o.o Drenovci Ana Cvitković-Komesarović. Zainteresiranima poduzetnicima i poljoprivrednicima bit će ponuđen u najam po satu i moći će ga koristiti za vlastite potrebe. Radit će se i s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom iz Osijeka na stvaranju proizvoda koji je atraktivan za tržište. Također je u provedbi i projekt Lokalni investicijski infopunkt u koji su uključene i općine Bošnjaci i Vrbanja i grad Županja, te prekogranični projekt Ekokultura između Hrvatske i BiH koji je u završnoj fazi evaluacije i provjere prihvatljivosti, a usmjeren je na poticanje razvoja poljoprivrede.

Načelnik općine Drenovci, Jakša Šestić upozorava kako bez razvoja gospodarstva na istoku županjske Posavine neće biti ni uvjeta za ravnomjeran razvoj i život kao u ostalim dijelovima Hrvatske. Dodao je da se maksimalni napori ulažu u pronalazak modela kako kroz europske fondove potaknuti razvoj poduzetništva, a projekti kao što je Poljoprivredni poduzetnički inkubator pokazuju da se može uspjeti.

>>Europska komisija upozorila rent-a-car tvrtke koje klijentima iz drugih država nabijaju cijene

>>Prvi put u Vijeću EU bili sami protiv svih i – izgubili

Komentara 1

Avatar gladnijura
gladnijura
09:59 04.11.2014.

Naka ga predstave kad se pokrene. Inače je sve samo rekla kazala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije