Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promocija tolerancije

Predstavljen preventivno-edukativni program 'Budi navijač, a ne razbijač'

Foto: Leonard Nincevic/PIXSELL
21.08.2019.
u 15:40

Tijekom interaktivne radionice sudionicima igara prikazan je edukativni film “Na domaćem terenu”, koji problematizira nasilje, huliganizam i vandalizam te potiče na promišljanje koliko su takva ponašanja štetna i kakve negativne posljedice povlače sa sobom

Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova u srijedu su sudionicima 23. Plazma Sportskih igara mladih, koje su u Splitu okupile više od tisuću djece, ukazali na posljedice opasnosti i štetnosti huliganizma te ih upoznali s ulogom policije na sportskim natjecanjima.

Oni su u splitskom kampusu predstavili preventivno-edukativni program “Budi navijač, a ne razbijač”, koji ima cilj senzibilizirati mladu populaciju za problematiku huliganizma i educiranja kako živjeti u sigurnom i zdravom okruženju, uz promociju sporta i kvalitetno ispunjeno slobodno vrijeme.

U sklopu programa mladima su se obratili policajci Interventne jedinice policije Split i spoteri, odnosno policajci za rad s navijačkim skupinama, koji su mladima ukazali na posljedice opasnosti i štetnosti huliganizma te ih upoznali s ulogom policije na sportskim natjecanjima.

Tijekom interaktivne radionice sudionicima igara prikazan je edukativni film “Na domaćem terenu”, koji problematizira nasilje, huliganizam i vandalizam te potiče na promišljanje koliko su takva ponašanja štetna i kakve negativne posljedice povlače sa sobom. Također, održana je i debata na kojoj su mladi postavljali pitanja na koja su im odgovarali policajci koji su im, između ostalog, približili i odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Cjelokupni program obuhvatio je i  tematski glazbeni program “Budi navijač, a ne razbijač”, gdje su mladima kroz glazbu ponuđena rješenja tolerancije, mira, kulture dijaloga i međusobnog uvažavanja.

Policija će i u četvrtak sudjelovati u programu završne svečanosti koja će se održati na splitskoj Rivi, a koji će svečano zatvoriti ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji će se tom prilikom mladima obratiti prigodnim riječima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije