Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turizam

Predstavljen je lepoglavski turistički paket

klaster (1)
presnimila Ljiljana Risek
24.02.2011.
u 14:21

U paketu su čipka, nakit od poludragulja ahata, uporabni predmeti od komušine, umjetnička djela, vino i rakija

Agroturistički klaster Lepoglave, koji okuplja 28 lokalnih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga, predstavio je lepoglavski turistički paket. Riječ je o paketu izvornih proizvoda i suvenira ovoga kraja, a na svečanosti otvaranja poslovnice turističke agencije Sinergija u Lepoglavi predstavio ga je predsjednik klastera Slavko Štefičar:

– U paketu se nalazi najbolje i najljepše čime se Lepoglava diči. To su lepoglavska čipka i uporabni predmeti ukrašeni „špicama“, nakit i suveniri izrađeni od poludragulja ahata, uporabni predmeti od komušina, umjetnička djela lepoglavskih izvornih autora te razne vrste vina i rakije – naglasio je Štefičar. Turistički paket može se nabaviti u Sinergiji, koja je također članica klastera, a njena je zadaća kreiranje turističkih paket-aranžmana i promidžba Lepoglave kao prepoznatljivog kontinentalnog turističkog odredišta.

Uoči otvaranja poslovnice, članovi klastera nazočili su predavanju o razvitku destinacijskog turizma, koje su održali gosti iz Vukovarsko-srijemske županije, Zoran Šesto, suvlasnik prve destinacijske menadžment kompanije u Hrvatskoj i Tomislav Panenić, voditelj projekt IPA-e III c. Oni su domaćinima prenijeli vlastita iskustva u razvitku takve vrste turizma te naglasili važnost kreiranja cjelovite turističke ponude, koja obuhvaća  sve proizvode i usluge tipične za jednu destinaciju.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:13 24.02.2011.

A koja je adresa te Sinergije, kada se to može vidjeti i event. kupiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije