Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevaranti vrebaju

Predstavili se kao lažni policajci pa orobili dvije starice

policija
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
19.01.2014.
u 22:06

Traže muškaraca tamnije puti i ženu kraće plave kose.

– Dobra večer, bako. Možete li otvoriti vrata, trebamo vas? – upitao je prošli tjedan muškarac kojeg je pratio kolega, Lj. M. (80) u slavonskom selu Pušina u čađavačkoj općini. Mrak je već pao. Žena koja živi sama nije htjela otključati vrata. Tog jutra slušala je na lokalnom radiju kako policija upozorava građane na razbojnike koji vrebaju umirovljenike. Sumnjala je da nešto nije u redu.

– Ostavite me na miru! Zvat ću policiju – rekla im je kroz prozor, a onda je jedan od muškaraca odgovorio:

– Mi smo policija, otvorite vrata!

Krenulo po zlu

I tada je sve krenulo po zlu. Dvojica muškaraca, lica obojena crnom bojom, upala su joj u kuću, zaprijetili pištoljem, a zatim je istukli. Isprevrtali su joj skromni dom. Kad su pronašli 1500 kuna i nekoliko stotina eura koje je čuvala za crne dane, uzeli su joj i ključ od kuće te nestali.

– U tom šoku, otečenih očiju, uspjela je naslijepo otipkati prvi broj kojeg se sjetila. Srećom, bio je to broj njene prijateljice iz sela koja je odmah pozvala policiju, a oni hitnu pomoć. Mnogi od nas odmah smo otišli do Lj.M. da vidimo što možemo učiniti – priča Borislava Kubinčan (67), predstavnica sela Slatinski Drenovac i Pušina u kojem živi tridesetak duša.

Nakon boravka u virovitičkoj bolnici, gdje su Lj. M. sanirane ozljede glave – oka, nosa, lica, B. Kubinčan nakratko ju je uzela k sebi. Unatoč traumi, Lj. M. što prije želi se vratiti svojoj kući.

– Ako policija može napraviti fotorobot, mislim da ću ih moći prepoznati. Nemam kune ni za kruh, nemam ni osobnu, uzeli su mi i novčanik i sve dokumente – tužno kaže Lj. M. spremna učiniti sve da se ovako nešto više nikome ne dogodi.

Lj.M. napravila je sve što policija savjetuje da se zaštiti, no nije joj pomoglo. Lukavi razbojnici očito su znali da živi sama i da se ne može obraniti, odnosno da je laka meta. Šokantan je to postupak zbog kojeg strahuju i okolna sela, osobito umirovljenici samci.

Zatvorio joj usta

Policija traga za razbojnicima, a putem medija danima upozorava građane da na broj 112 dojave ako im se na vratima pojave sumnjivi posjetitelji. Dosadašnji lopovi predstavljali su se kao prodavači masažera, djelatnici mirovinskog osiguranja, socijalni radnici...

– Ovih dana naši djelatnici nisu na terenu pa neka takvima sigurno ne otvaraju vrata – kaže Mirko Mališ, načelnik Čačinaca u kojima je drugi prevarantski tim, ovaj put muškarac i žena, u pol bijela dana upao 80-godišnjakinji u kuću. Usta su joj zatvorili rukom da ne bi vikala te su joj odnijeli 1500 kuna i pobjegli. Policija moli građane da im dojave ako imaju informacije o počiniteljima.

>> Prevarant iz Pule glumio zamjenika ministra u B. Luci i nudio poslove

Komentara 1

DR
dragogera
12:03 21.01.2014.

Sramota! Sirotom i starom otet, Jos ga i izudarat. Kakav smrad moras bit da bi to napravio. Smrade , imas li ti oca i majku, pa i oni ce ostarit ako jos nisu.nadam se da ne spavas mirno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije