Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruxelles

Predsjedništvo BiH protiv Pelješkog mosta, ne i Dodik

Pelješki most
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
31.01.2019.
u 11:16

– Pozivamo Hrvatsku da razgovaramo i pronađemo rješenje – rekao je Dodik nakon sastanka s predsjednikom Europskog vijeća Tuskom

Novoizabrani članovi Predsjedništva BiH razgovarali su u utorak i srijedu u Bruxellesu s nizom dužnosnika EU i svi se, prema riječima predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, slažu da BiH treba što prije odgovoriti na upitnik Europske komisije i doći do statusa kandidatkinje za EU.

Na sastancima s visokom predstavnicom EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini, predsjednikom EK Jean-Claudeom Junckerom i predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović žalili su se na gradnju Pelješkog mosta u Hrvatskoj, projekt sufinanciran novcem iz fondova EU. – Postoje problemi koje su moji sugovornici iznosili vezano za kretanja u pogledu gradnje Pelješkog mosta. Moje mišljenje je da oko toga treba obaviti bilateralni razgovor BiH i Hrvatske kako bi se pojasnila situacija – rekao je predsjednik Predsjedništva Milorad Dodik. No oko drugog detalja koji se tiče Hrvatske sva trojica, pa i Dodik, stava su da “nije pošteno da se blokira imovina bivših poduzeća iz cijele BiH u Hrvatskoj”.

– Pozivamo Hrvatsku da razgovaramo i pronađemo rješenje – rekao je Dodik nakon sastanka s predsjednikom Europskog vijeća Tuskom. Željko Komšić kazao je da se na razgovorima u Bruxellesu pred političke lidere iz BiH postavljaju i zahtjevi izmjene izbornog zakonodavstva.

– Ali bez preciziranja u kojem pravcu bi to trebalo ići. Nije bilo takve vrste sugestija. To je naš problem – rekao je Komšić, odgovarajući i na pitanje HRT-a o tome je li Tusk ili netko od europskih dužnosnika prenio članovima Predsjedništva BiH zbog čega je Hrvatska, kako je to na sastancima Europskog vijeća upozoravao premijer Andrej Plenković, kritizirala način na koji je Komšić izabran kao predstavnik hrvatskog naroda u BiH bez glasova tog naroda.

Pogledajte video izgradnje Pelješkog mosta:

Komentara 14

Avatar Dixie_land
Dixie_land
11:50 31.01.2019.

Pa dodik se jedini zauzeo za Hrvate i hrvatske interese Bruxellesu. Znamo da je to iz srpskoh interesa, ali žalosno je da se Srbin zauzima za prava Hrvata. Svejedno to samo dokazuje da više nikada ne treba graditi prijateljstvo sa Bošnjacima. Ne treba ni sa Srbima ,ali možemo surađivati sa njima i napokon ostvariti slobodu Hrvatskom narodu u BiH.

JE
Jevco
12:40 31.01.2019.

Komsic moze samo da govori u svoje osobno ime nema legtimitet zastupati ne interese hrvatskog naroda i ne moze mijenjati misljenje hrvatskog naroda koji nema nista protiv izgradnje mista.

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
11:41 31.01.2019.

Koga to tzv."predsjedništvo" predstavlja. Grupa građana ili GG grupica dokonih luzera koji jedan drugom ni na časnu ne vjeruje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije