Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Komadina:

Predsjedništvo SDP-a donijelo odluku o prijedlogu Mosta

'27.12.2011., Zagreb - Zlatko Komadina dolazi na sjednicu Vlade Republike Hrvatske.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
19.12.2015.
u 20:58

Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku o prijedlogu Mosta da potpišu sporazum o tripartitnoj vladi na čelu s nestranačkim premijerom ili kandidatom Mosta, izjavio je novinarima nakon sjednice potpredsjednik stranke Zlatko Komadina

Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku o prijedlogu Mosta da potpišu sporazum o tripartitnoj vladi na čelu s nestranačkim premijerom ili kandidatom Mosta, izjavio je novinarima nakon sjednice potpredsjednik stranke Zlatko Komadina, koji nije želio otkriti o kakvoj je odluci riječ.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović sa suradnicima je nakon sjednice Predsjedništva otišao prema sjedištu Mosta na dogovor sa čelnicima Mosta i HDZ-a Božom Petrovom i Tomislavom Karamarkom. No, Karamarko je ubrzo otišao sa sastanka i objavio  kako, prema odluci Predsjedništva stranke, ne može potpisivati uvjete što ih je ponudio Most.

 Potpisivanje sporazuma SDP-u i HDZ-u dan ranije je na zajedničkom sastanku predložio čelnik Mosta Božo Petrov, a kako su čelnici dviju koalicija odbili potpisati ponuđeno dok se o tome ne očituju stranačka tijela, dao im je rok od 24 sata za odgovor.

Most je u subotu objavio "preliminarni okvir dogovora" koji je ponudio dvjema velikim koalicijama za konstituiranje Hrvatskog sabora i formiranje nove vlade, kojom bi, kako predlažu, predsjedavala konsenzusom izabrana neutralna osoba ili predstavnik Mosta.

U vladi bi sjedili predstavnici HDZ-ove i SDP-ove koalicije te stručne nestranačke osobe, svi na temelju konsenzusa.Uz dužnosnika u Vladi i Saboru, konsenzusom bi se imenovali i kandidati za sva druga tijela i ustanove u nadležnosti Vlade.

>>Karamarko napustio sastanak sa Petrovom i Milanovićem: Nisam mogao ući u tripartitnu Vladu!

Komentara 18

Avatar sniper
sniper
21:17 19.12.2015.

Što će sada pusići, vrdoljaci i ostali hns-ovci te tzv. liberali koji su prije dva dana za mostovce govorili da su sitni šovinisti i politički nasilnici itd... je li i dalje stoje kod svojih riječi?

Avatar kravata
kravata
22:28 19.12.2015.

Ode udavaca prilicno dugo sirila i durala izivljavanje mladozenje pala na crvenu provokatnu boju umotala most u crveni veo odvela na vjencanje.

CR
crocro
22:08 19.12.2015.

Sada je Božo svoj na svome. Što je sanjao to je dobio. A dobio je za njega najljepši Božićni dar zajedništvo sa SDP-ovom koalicijom. A što je pokravrio Božićne blagnade većini Hrvatskog naroda, o tome uopće ne razmišlja. Kao što je on zatvorio vrata Domoljubnoj koaliciji tako će i birači njemu zatvoriti vrata. Kada ga je SDP popljuvao i upravo njemu zalupio vratima uz kritike i uvrede tada nije rekao da su vrata SDP-ovoj koaliciji zatvorena, već je na koljenima puzao i molio SDP da se vrati pregovorima. Lijepo je Karamarko u izjavi rekao da će sada vidjeti da li Božo ima karakter pa i HDZ ponovo pozvati na pregovore. Naravno, Božo to niti u snu ne želi jer on je svoje snove ostvario. Ovo će mu biti pirova pobjeda. Sbe birači pamte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije