Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO ŠAROVIĆ

Predsjedništvo BiH ponovno treba razmatrati Pelješki most i Trgovsku goru

Pelješki most
Foto: HC
22.07.2019.
u 15:35

Šarović je pojasnio kako vlastima BiH nakon najave izgradnje odlagališta otpada 'ne preostaje ništa drugo nego ponovno na sjednici Predsjedništva BiH' aktualizirati prijeporna pitanja s Republikom Hrvatskom.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, koji je i čelnik Srpske demokratske stranke (SDS) pozvao je u ponedjeljak Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da ponovno razmotri pitanje Pelješkog mosta i navodnog smještaja nuklearnog otpada na Trgovskoj Gori nakon medijskih napisa da se Hrvatska već odlučila za tu lokaciju na granici s BiH. 

 "Bosna i Hercegovina nema drugog izbora već da Predsjedništvo pitanje odlagališta nuklearnog otpada u Trgovskoj gori, koje je od golemog značaja za cijelu zemlju posebno Novi Grad, Kostajnicu i druge granične općine ali i pitanje izgradnje Pelješkog mosta ponovo stavi na svoj dnevni red i zauzme jasan stav“, rekao je Šarović u Banja Luci. 

Po njemu je bila ishitrena prošlotjedna odluka srpskog člana BiH Predsjedništva Milorada Dodika da uloži entitetski veto nakon čega je Narodna skupština Republike Srpske stavila izvan snage odluku koju su bošnjački i hrvatski član državnog vrha Šefik Džaferović i Željko Komšić donijeli preglasavanjem sa zahtjevom da se obustavi izgradnja Pelješkog mosta do razgraničenja dviju država na moru. U međuvremenu je dio medija objavio kako su hrvatske vlasti odlučile lokaciju Trgovsku Goru osposobiti za odlaganje nuklearnog otpada na granici s BiH, što je naišlo na brojna reagiranja  u ovoj zemlji. 

Šarović je pojasnio kako vlastima BiH nakon najave izgradnje odlagališta otpada 'ne preostaje ništa drugo nego ponovno na sjednici Predsjedništva BiH' aktualizirati prijeporna pitanja s Republikom Hrvatskom. Danas je i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović uputio otvoreno pismo članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine u kojemu je zatražio poduzimanje mjera za zaustavljanje izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na granici s BiH. 

Komentara 9

DO
Donald
16:41 22.07.2019.

Došlo je vrijeme da se osobama sa BiH pasošima uvedu VIZE.

Avatar maxist
maxist
16:01 22.07.2019.

možda otvore i pitanje pol obale i Medvednice..........

Avatar Olujni
Olujni
17:11 22.07.2019.

Trebao nas je Franjo pustiti 1995 da unistimo tu cetnicku tvorevinu rs!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije