Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VANREDNA SJEDNICA

Predsjedništvo BiH zatražilo informacije o navodnoj špijunskoj aferi

Šefik Džaferović
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
18.03.2019.
u 20:06

Raspravu u Predsjedništvu BiH o navodnoj aferi je odmah nakon njezina izbijanja prošlog tjedna najavio bošnjački član Šefik Džaferović

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na izvanrednoj sjednici u ponedjeljak u Sarajevu odlučilo zatražiti detaljne informacije o navodnoj obavještajnoj aferi povezanoj s tvrdnjama da su obavještajci iz Hrvatske pokušavali podmetnuti oružje radikalnim islamistima u toj zemlji i predstaviti je kao terorističko uporište.

"Traži se od Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine da u roku od tri dana Predsjedništvu Bosne i Hercegovine dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Sigurnosno-obavještajne agencije Republike Hrvatske i generalnog konzula Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini", stoji u kratkom priopćenju dostavljenom medijima nakon nenajavljene sjednice bosanskohercegovačkog državnog vrha.

Raspravu u Predsjedništvu BiH o navodnoj aferi je odmah nakon njezina izbijanja prošlog tjedna najavio bošnjački član Šefik Džaferović. Hrvatska SOA odlučno je odbacila tvrdnje dijela medija iz BiH koje je podupro i ministar sigurnosti Dragan Mektić da su njeni pripadnici regrutirali pripadnike radikalnih islamskih skupina iz BiH i nagovarali ih da u njihova sjedišta donose i skrivaju oružje koje bi potom temeljem dojava otkrila policija.

Medijska i Mektićeva teza bila je kako je ta operacija trebala poslužiti ne bi li se opravdale ranije tvrdnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da u BiH borave tisuće potencijalnih terorista. Kao jedan od umješanih u tu akciju prozvan je i hrvatski konzul u Tuzli Ivan Bandić. 

 

Komentara 8

DU
Deleted user
21:14 18.03.2019.

Nije teško danas bit bosanski musliman u Europi. Njihovi mediji se raspisali kako je "Erdogan rekao da svi oni koji pođu na Tursku će se vratiti u kovčegu." A tko to ide u Tursku, da tamo napadne ljude? Ako se netko u turskoj diže u zrak onda možda sami njihovi građani. Ovaj turčin u Nizozemskoj je ubio ljude i to ide na račun muslimana koji žive u Europi. Svaki teroristički napad podržava desnice, a kad dođu desnice na vlast onda se rade liste nepoželjnih. Kad budu po Europi na vlasti takve stranke kao što je AKP u Turskoj i predsjednici kao što je Erdogan, onda će biti nesnošljivo muslimanima živjeti u Europi. Onda će biti kasno tražiti krivca... Bosanski muslimani su svjesni toga... Svojoj djeci daju sve više neutralna imena, ukoliko sad ne vide budućnost djece u turskoj ili nekoj drugoj muslimanskoj zemlji, nego više u njemačkoj i na zapadu. Samom Muhamedu Filipoviću je jedan mali švercer savetovao kad ga zaustave na njemačkoj granici da kaže da je katoliš i ideš dalje. A to je još bilo tolerantno doba. Ovo što dolazi neće biti dobro. A najviše dobiju manjine po leđima.

DA
dalibla
07:49 19.03.2019.

A da slučajno negdje osvane članak o ovome tipu?Npr da je bio šef policije u Zenici ja vrijeme rata,šta je to bilo u muzičkoj školi pod njegovom kontrolom

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
03:30 19.03.2019.

Kad posaljete papka Mamica u RH onda mozemo razgovarat. Do tada nista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije