Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puč uz Dan općine

Predsjednik Vijeća, hadezeovac, priklonio se vijećnicima SDP-a!

'18.08.2010., Pribislavec- Oporba zeli srusiti nacelnicu Visnju Ivacic, jer kako tvrde ne radi dobro. Opcinski vijecnik Rajko Grkavac. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
1/3
18.08.2010.
u 16:15

- Načelnica Višnja Ivačić je praktično sama otjerala i Peršića i mene da se priklonimo SDP-u jer nas nije cijenila. Nisam ničiji potrčko - kaže Ivica Lesjak (HDZ)

 

Nekoliko dana prije proslave Dana općine, u Pribislavcu je uzavrelo na političkoj sceni. Oporba je preuzela vlast u Općinskom vijeću, u kojem je sada ima šest vijećnika od 11. Kad su se u SDP-u uvjerili da imaju podršku predsjednika Općinskog vijeća Ivice Lesjaka, izabranog s liste HDZ-a, i nezavisnog Miroslava Peršića, sazvali su sjednicu, raspustili općinske odbore i komisije te ekspresno postavili svoje ljude! Načelnica Višnja Ivačić (HNS) za taj potez kaže da je nedemokratski, a njezin zamjenik i stranački kolega Elvis Horvat da je "silovanje demokracije".

Da se nešto kuha, vidjelo se već na sjednici u lipnju, kad Općinsko vijeće nije prihvatilo veći dio odluka koje je predložila načelnica. Sad je na zahtjev trećine vijećnika, predvođenih SDP-om i bivšim načelnikom Rajkom Grkavcem, sazvana hitno sjednica, na kojoj nije bio ni jedan vijećnik iz vladajuće koalicije HNS-a, HSLS-a i Hrvatske stranke rada, a nije bilo ni načelnice.

- Sjednica je sazvana nasilno, u vrijeme godišnjih odmora i blagdana - kaže načelnica Ivačić, koja će opširnije o puču govoriti danas na konferenciji za novinare.

Njezin zamjenik Elvis Horvat kaže da je problem u tome što bivši načelnik Grkavac i partneri ne prihvaćaju rezultate lokalnih izbora. - Ove sjednice na kojoj su smijenjeni odbori i komisije nije trebalo biti jer za sazivanje nije bilo ni jednog razloga. Mislim da je povod puča katastrofalni nalaz revizije, koji bivšoj vlasti ne ide naruku zbog raznih kršenja zakona. Očito su se preplašili - kaže Horvat i dodaje da je skupina koja je sad preuzela vlast u Vijeću interesno povezana. Bivši načelnik Grkavac tvrdi da nalaz revizije nema veze s preuzimanjem vlasti u Općinskom vijeću. - Osnovni motiv je to što ova vlast ništa ne radi! Bavi se sama sobom i proziva bivšu vlast, iako je od izbora prošlo 15 mjeseci. Građani vide da se ništa ne radi, pa su tražili da se nešto promijeni. I eto, promijenilo se. Sad smo mi na vlasti, a načelnica će morati poštovati odluke koje donesemo. Ako to odbije, idemo na referendum o njezinoj smjeni - najavljuje Grkavac.

- Načelnica Višnja Ivačić je praktično sama otjerala i Peršića i mene da se priklonimo SDP-u jer nas nije cijenila. Nisam ničiji potrčko - kaže Ivica Lesjak (HDZ)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije