Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Habijan

Predsjednik varaždinskog HDZ-a: Ne mislim podnositi ostavku!

Damir Habijan
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/3
07.06.2016.
u 21:03

"Nismo nastupili koordinirano, jednostavno smo osjetili da je trenutak za reći ono što mislimo"

- Zatražit ću od svih članova Gradskog odbora da se izjasne jesu li uz mene ili nisu, pa ako dobijem njihovu podršku, ostavku ne mislim podnositi. Demokratska smo stranka i smatram da svatko ima pravo reći što misli - kaže Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a, koji je unio dodatnu nervozu u vrhu stranke.

Nakon što su čelnici varaždinske organizacije rekli da bi Karamarko trebao otići iz Vlade, glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević poručio da očekuje njihove ostavke. Habijan kaže da je očekivao takav potez vrha stranke, pa ga nije iznenadio. Iznenadile su ga, veli, zato čestitke koje prima cijeli dan, ne samo od prijatelja i stranačkih kolega, nego i od članova drugih stranaka. Ima li, pitamo ga, naznaka da bi i neki drugi gradski odbori ustali protiv Karamarka?

- Ne znam, nismo nastupili koordinirano, jednostavno smo osjetili da je trenutak za reći ono što mislimo, a to je da nismo za nove izbore, a ni preslagivanja. Nije nam bio cilj raspad sistema u stranci - kaže.

Je li bilo još kakvih pritisaka iz vrha stranke?

- Nije. Vidjet ćemo kako će se stvari dalje razvijati. Na žalost, mnogi se ne usude reći što misle, mlada smo demokracija - nasmijao se Habijan, pravnik po struci koji radi kao odvjetnik u jednom uredu.

>> Damir Habijan: Tražimo ostavku Tomislava Karamarka!

>> UŽIVO Reiner: Prvo se treba raspravljati o povjerenju Oreškoviću. Milošević otkrio na koga HDZ računa u opozivu premijera

Komentara 12

MA
marionete
22:22 07.06.2016.

puna podrška bravo

MA
malena27
22:00 07.06.2016.

Bravo Damire. Dosta je bilo jednoumlja.

SU
suzzieQ
23:57 07.06.2016.

Ovi Varazdinci zabili su noz u leda stranci u teskim vremenima. To se ne radi nikada. U bilo kojoj organizaciji, bilo gdje u svijetu. To je taktika "ubij ili budi ubijen" i Domagoj Milosevic opravdano trazi njihove ostavke. Smijesno je kako se hvale da im pristizu cestitke i iz drugih stranaka i time se jos i javno ponose! Pa naravno da ce vam sdpovci cestitati. Takoder je i smijesno kako sada od svojih clanova traze da ih podrze. Vi bi podrsku nizerangiranih vojnika stranke, a istovremeno ste Karamarku uskratili istu! Kada stvari pogledamo iz perspektive hrvatske demokracije, Karamarko je postupio ispravno. Ne opozvati Oreskovica znacilo bi da jedan tehnomenedzer ima pravo ukinuti legitimitet demokratski izabranom predstavniku velikog broja biraca i uspostaviti vladavinu sebe (diktature) nasuprot vladavini naroda (demokraciji). Varazdinski ogranak nije prepoznao politicki trenutak i posve he razumno da ovaj dvojac podnese ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije