Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRATIO SE JAVNOSTI

Predsjednik talijanske vlade: Druga faza je suživot s virusom

Giuseppe Conte
Foto: REMO CASILLI/REUTERS/PIXSELL
1/7
26.04.2020.
u 21:48

Od 4. svibnja će moći otvoriti svoje djelovanje građevinske tvrtke koje rade na infrastrukturama, kao i vezane industrije. Od 18. svibnja će se dozvoliti otvaranje trgovina odjećom i obućom, a od 1. lipnja će moći otvoriti restorani, kafići, frizeri, brijači itd.

Predsjednik talijanske vlade Giuseppe Conte tijekom video konferencije za novinare objasnio je večeras što će biti dozvoljeno u drugoj fazi, koja će započeti 4. svibnja, poslije karantene koja je usvojena početkom ožujka zbog širenja zaraze koronavirusom.

U drugoj fazi će se trebati suživjeti s koronavirusom, kazao je Conte, a to znači poštovati udaljenost od najmanje jednog metra između jedne i druge osobe kako na ulici tako i na radnom mjestu. Ako se neće poštovati mjere sigurnosti i bude li se koronavirus ponovno počeo širiti morat će se zatvoriti zaražene zone, kazao je Conte.

Od 4. svibnja će moći otvoriti svoje djelovanje građevinske tvrtke koje rade na infrastrukturama, kao i vezane industrije. Od 18. svibnja će se dozvoliti otvaranje trgovina odjećom i obućom, a od 1. lipnja će moći otvoriti restorani, kafići, frizeri, brijači itd. Detalji o tome kako će se pojedine djelatnosti trebati ponašati u toj drugoj fazi bit će obznanjeni naknadno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije