Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB Kemal Čaušević pokušao preuzeti sindikalnu organizaciju UNO-a BiH

Predsjednik sindikata dobio prijetnje smrću

04.04.2009.
u 23:00

Vodstvo Samostalnog sindikata Uprave za neizravno oporezivanje BiH još je u studenome prošle godine odlučilo da neće izlaziti u javnost zbog izbora novog ravnatelja ove institucije, a upravo je u tom razdoblju predsjednik Uprave za neizravno oporezivanje Kemal Čaušević pokušao preuzeti kontrolu nam ovom organizacijom.

Prijetnje na sastanku
Cijela situacija je, kako doznajemo, kulminirala na sastanku u Zenici kada je ovlasti ponovno trebao preuzeti Mehmedalija Osmić, a dotadašnji prvi čovjek Predsjedništva sindikata Edik Trklja nije prihvatio novu promjenu. On je, prema svjedočenju ljudi koji su nazočili sastanku, počeo prijetiti Osmiću, a situacija je toliko izmaknula kontroli da se čak spominjala i likvidacija.

– Uradit ću ti nešto što nećeš zaboraviti. Ima da nestaneš, poručio je Trklja predsjedniku sindikata Osmiću, tvrde sudionici sastanka. Kako doznaje Večernjak, Trklja je u dogovoru s Čauševićem od studenoga prošle godine pokušao preuzeti ovaj sindikat, a to su nam potvrdili i iz vodstva ove organizacije. – Prema našim informacijama, oni su čak preko Ministarstva pravosuđa BiH pokušali izvršiti smjenu Mehmedalije Osmića, ali naravno to nisu uspjeli.

Smjena se može izvršiti preko Skupštine sindikata u kojoj Osmić uživa veliku potporu, rekli su u sindikatu UNO-a. U subotu smo kontaktirali i Mehmedaliju Osmića, ali on nije bio raspoložen za davanje izjava prije nego što o cijelom slučaju ne progovori policija, kojoj će uputiti prijavu zbog prijetnji.

Također, doznajemo kako će ovaj slučaj biti prijavljen i OHR-u, a sindikat će uputiti dopis i Vijeću ministara koje bi trebalo izabrati novog ravnatelja Uprave za neizravno oporezivanje.

Mnoge nepravilnosti
Posljednji događaji samo govore koliko direktor Kemal Čaušević ulaže napora kako bi ostao na ovoj dužnosti, a u sindikatu Uprave za neizravno oporezivanje su poručili kako će progovoriti o svim nepravilnostima koje se događaju u ovoj instituciji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije