Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekvatorska Gvineja

Predsjednik s najdužim stažem u svijetu nastavlja svoju 43-godišnju vladavinu

FILE PHOTO: Equatorial Guinea's President Teodoro Obiang Nguema Mbasogo attends the plenary session of the Paris Peace Forum
Foto: POOL New/REUTERS
1/2
27.11.2022.
u 01:07

S više od 43 godine na vlasti Mbasogo je predsjednik koji najdulje vlada od svih danas živih predsjednika država, osim monarhija.

Predsjednik Ekvatorske Gvineje Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, na vlasti od 1979., očekivano je pobijedio na predsjedničkim izborima osvojivši 94,9 posto glasova, pokazuju službeni rezultati koje je u subotu objavilo nacionalno izborno povjerenstvo.

"Nacionalno izborno povjerenstvo proglašava kandidata Obianga Nguemu Mbasoga predsjednikom Ekvatorske Gvineje u idućih sedam godina", rekao je Faustino Ndong Esono Eyang, predsjednik izbornog povjerenstva, dodajući da je odaziv birača bio 98 posto.

S više od 43 godine na vlasti Mbasogo je predsjednik koji najdulje vlada od svih danas živih predsjednika država, osim monarhija.

Nevladine organizacije redovito spominju Ekvatorsku Gvineju kao zemlju u kojoj je široko raširena korupcija.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije