Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29. obljetnica akcije 'Plitvice'

Predsjednik Milanović i ministar Božinović odali počast redarstveniku Josipu Joviću

Milanović odao počast redarstveniku Josipu Joviću
Foto: Ured predsjednika
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.03.2020.
u 11:19

Dan je to koji se u povijesti hrvatskog naroda pamti kao „Krvavi Uskrs“, ali i razdoblje kada je hrvatska policija bila jedina organizirana sila koja se odupirala neprijateljskom djelovanju na terenu, priopćili su iz MUP-a

Povodom 29. obljetnice akcije „Plitvice“ i pogibije prvoga hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović zapalio je svijeću kod spomen-obilježja Josipu Joviću na Plitvičkim jezerima, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednika RH.

U pratnji Predsjednika Republika bio je savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata umirovljeni general-pukovnik Marijan Mareković, a izaslanik Predsjednika Republike brigadir Darko Podrug, načelnik Ureda zapovjednika HRM-a zapalio je svijeću na grobu Josipa Jovića u Aržanu.

Kao prva žrtva Domovinskog rata, Josip Jović poginuo je na Uskrs, 31. ožujka 1991. godine, navodi se u priopćenju.

U spomen na prvog poginulog hrvatskog redarstvenika, ministar Davor Božinović je kao izaslanik Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH, na spomen obilježju pogibije Josipa Jovića zapalio svijeću za sve koji su položili svoje živote za slobodu neovisne Republike Hrvatske.

Foto: MUP/Ilustracija

"Dan je to koji se u povijesti hrvatskog naroda pamti kao „Krvavi Uskrs“, ali i razdoblje kada je hrvatska policija bila jedina organizirana sila koja se odupirala neprijateljskom djelovanju na terenu", priopćili su iz MUP-a.

Ministar Božinović odao je počast riječima:

"Okolnosti zbog kojih svi koji bi to željeli ne mogu pohoditi Plitvice i odati počast na mjestu pogibije redarstvenika Josipa Jovića, ne umanjuju zahvalnost koju osjećamo na današnji spomendan.

Kao izaslanik predsjednika Sabora i Vlade, zapalio sam svijeću Josipu u spomen i u znak 29. obljetnice uspješne i važne akcije hrvatske policije, događaja koji pamtimo kao „Krvavi Uskrs“.

Policija je u toj redarstvenoj akciji uspješno održala cjelovitost hrvatskog teritorija, što je u tom trenutku bilo od izuzetne važnosti, jer planovi neprijatelja bili su prijeteći i nemilosrdni. Tišina koja je ovih dana zavladala Hrvatskom, podsjeća nas kako su nam se i prije tri desetljeća životi promijenili i kako smo se tome zajedno oduprli i pobijedili.

Pripadnici hrvatske policije danas su dostojni žrtve i nasljeđa Josipa Jovića, poginulih policajaca, vojnika i svih drugih hrvatskih branitelja. Policija je i danas na prvoj crti, zajedno sa zdravstvenim djelatnicima, civilnom zaštitom, Hrvatskom vojskom, vatrogascima i svim drugim vrijednim službama koje pomažu hrvatskim ljudima u ovoj dosad neviđenoj situaciji koja nas je snašla. 

Našem Josipu vječna slava, i neka mu je laka Hrvatska gruda, a svim ondašnjim i sadašnjim policijskim službenicima veliko hvala."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije